Încă un pacient aflat în pavilionul afectat de incendiu, transferat ulterior la Spitalul "Elias", a murit

Încă un pacient dintre cei aflaţi în pavilionul de la Institutul "Matei Balş" care a fost afectat de un incendiu, săptămâna trecută, a murit. Ministerul Sănătăţii (MS) a anunţat că este vorba despre o femeie de 84 de ani, care fusese apoi transferată la Spitalul Elias şi care avea o formă severă de COVID-19 şi multiple comorbidităţi.

Author: Catalina Popa miercuri 03 februarie 2021 , 11:51

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"Ministerul Sănătăţii a fost informat, în această dimineaţă, despre un deces în rândul pacienţilor care s-au aflat în Pavilionul V al Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti în timpul incendiului din 29 ianuarie 2021", se

arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de MS.

Este vorba despre o pacientă în vârstă de 84 de ani, transferată după incendiu la Spitalul Universitar de Urgenţă „Elias” din Bucureşti. Pacienta a fost diagnosticată cu o formă severă SARS Cov-2 şi prezenta multiple comorbidităţi. 

Ancheta medico-legală va stabili cauzele decesului.

Acesta este al unsprezecelea deces înregistrat în rândul pacienţilor care s-au aflat în pavilionul afectat de incendiu.

Starea pacienţilor transferaţi la alte spitale: Nouă pacienţi sunt la ATI, din care 4 sunt în stare gravă; un pacient urmează să fie externat

Citeste si: ÎPS Teodosie afirmă că ritualul botezului nu va fi schimbat după decesul bebeluşului de la Suceava

Citeste si: Ministrul Educației a făcut anunțul. Cum vor învăța elevii aflați în scenariul verde

Nouă pacienţi transferaţi la alte spitale în urma incendiului de la Institutul Matei Balş sunt la ATI, din care 4 sunt în stare gravă, doi sunt intubaţi, iar 3 sunt stabili. Un pacient de la Spitalul Floreasca urmează să fie externat în cursul zilei de miercuri.

Starea de sănătate a pacienţilor afectaţi de incendiul care a avut loc la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti şi care au fost transferaţi în alte unităţi sanitare:

Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Ioan” din Bucureşti: 10 pacienţi în stare stabilă (1 pacient externat în 2 februarie 2021).

Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti: 3 pacienţi. 1 pacient intubat pe ATI, 2 pacienţi stabili. 

Spitalul Universitar de Urgenţă „Elias” din Bucureşti: 4 pacienţi în stare stabilă.

Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş” din Bucureşti: 6 pacienţi. 2 pacienţi în stare gravă (ATI), 4 pacienţi în stare stabilă.

Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” din Bucureşti: 3 pacienţi în stare stabilă (ATI).

Spitalul Militar Central din Bucureşti: 2 pacienţi. SMC: 2 pacienţi în secţia ATI, ambii în stare gravă, intubaţi. ROL2: toţi pacienţii au fost externaţi.

Spitalul „Witting” din Bucureşti: 2 pacienţi, stare stabilă.

Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti: 4 pacienţi. 3 pacienţi în stare stabilă, 1 pacient în secţia ATI, intubat. 

Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti: 2 pacienţi stare stabilă. 1 pacient va fi externat în cursul zilei de astăzi.

Spitalul Monza din Bucureşti: 3 pacienţi în stare stabilă.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si