Ministrul Educației a făcut anunțul. Cum vor învăța elevii aflați în scenariul verde

Ministrul Educaţiei anunţă că scenariul verde se aplică în localităţile unde incidenţa cumulată este până la 1 la mie. În ce condiţii se poate continua şcoala online?!

Georgiana Balaban, marți 02 februarie 2021 , 19:41

ministrul educației scenariu verde cursuri
Ministrul Educației - despre redeschiderea școlilor.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a afirmat, marţi seară, că scenariul verde care prevede participarea fizică la ore a tuturor elevilor se va aplica în localităţile unde rata de infectare este până la 1 la mie. Ministrul a precizat că sunt şi cinci cazuri în care se poate continua predarea online şi în scenariul verde.

Citeste si: Zi importantă pentru elevii şi profesorii din România! Ce decizie se va lua astăzi în legătura cu redeschidera şcolilor

Ministrul Sorin Câmpeanu a precizat că şcolile se vor redeschide, în 8 februarie, în funcţie de incidenţa cumulată a cazurilor de coronavirus.

Scenariile anunțate de autorități

ministrul educației scenariu verde cursuri
Ministrul Educației - Sorin Cîmpeanu.[Sursa foto: google]


Scenariul verde – cel în care toţi elevii participă la ore – se va aplica în localităţile în care incidenţa cumulată a cazurilor este de până la 1 la mie.

Scenariul galben – în care merg la cursuri copiii de grădiniţă, clasele I-IV, copiii din clasa a VIII-a şi cei din clasa a XII-a – se va aplica la o rată de infectare cuprinsă între 1 şi 3 la mie.

Scenariul roşu – în care merg la cursuri doar copiii de grădiniţă şi cei din clasele I-IV – se aplică la o incidenţă cumulată cuprinsă între 3 şi 6.


Localităţile unde sunt mai mult de 6 cazuri la mia de locuitori intră în carantină, iar elevii şi preşcolarii vor trece cu toţii în online.

Citeste si: Ministrul Educației a făcut anunțul! Ei sunt elevii care nu vor reveni în bănci din 8 februarie

Întrebat în ce condiţii se poate continua predarea online, Sorin Cîmpeanu a precizat că sunt cinci excepţii:

1.

Elevii au contraindicaţii medicale pentru prezenţă fizică/au vulnerabilităţi şi prezintă certificat medical.

2. Elevii au aparţinători în familie care au vulnerabilităţi medicale, certificate ca atare.

Citeste si: Ministrul Educaţiei: 113.000 de lucrători din sistemul de învăţământ sunt programaţi în platforma de vaccinare

3. Elevii prezintă simptome. Recomandarea fermă a Ministerului Sănătăţii, dar şi a Ministerului Educaţiei este să rămână acasă.4. Profesorii prezintă vulnerabilităţi cronice, certificate de medic de medicina muncii.

5. Profesorii prezinta simptome specifice.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că începând de luni, 8 februarie, majoritatea copiilor merg fizic la şcoală, dar că vor fi scenarii diferenţiate în funcţie de numărul de îmbolnăviri de COVID din fiecare localitate.

Detaliile concrete ale reluării cursurilor vor fi stabilite printr-un odrin comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Mărțișoarele și florile, interzise  în școli anul acesta! Anuntul facut de Ministerul... Mărțișoarele și florile, interzise în școli anul acesta! Anuntul facut de Ministerul Educatiei!
demamici.ro
Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir... Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă” | Demamici.ro
b1.ro
Câți bani a ajuns să câștige Zanni, lunar, din Youtube, de când este concurent la... Câți bani a ajuns să câștige Zanni, lunar, din Youtube, de când este concurent la Survivor România? Suma uriașă pe care o va găsi în conturi
monitorulcj.ro
46,5% dintre studenți, hărțuiți sexual de profesori. Ce propuneri le fac pentru note de... 46,5% dintre studenți, hărțuiți sexual de profesori. Ce propuneri le fac pentru note de trecere?
infoactual.ro
De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre! De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre!
infoactual.ro
Anasonul cu efecte miraculoase. Descoperiri incredibile ale medicului Ovidiu Bojor Anasonul cu efecte miraculoase. Descoperiri incredibile ale medicului Ovidiu Bojor
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si