“- Am trecut pe acolo, pe Autostrada 405, pe unde a fost al 3-lea incendiu. Voiam sa te intreb daca ai mai vazut vreodata asa ceva.

"- Nu, niciodata. Ca in film, exact o portiune dintr-un film de groaza”, a declarat Liviu Tivichi, un roman stabilit in zona.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

S-a dezlantuit infernul in California. Incendiile de vegetatie au luat amploare iar flacaruile au ajuns pana in apropiere de Los Angeles.  Sute de locuinte au fost mistuite de flacari iar alte sute sunt in pericol de a fi arse din temelii.

In districtul Ventura, locul unde a izbucnit primul focar, aproape 20 de mii de hectare de teren agricol au ars in intregime.

Intre timp numarul focarelor a ajuns la cinci  iar pompierii abia reusesc sa tina cat de cat sub control incendiul.Autoritatile au inchis mai multe autostrazi, scoli si alte institutii.


Vantul puternic din California de Sud a favorizat pana acum extinderea focului iar situatia ar putea deveni si mai grava. Autoritatile fac evacuari masive: peste 200 de mii de oameni au primit ordin de a parasi locuintele.

Unul dintre cele mai scumpe cartiere din Los Angeles, Bel Air-, este in pericol de a fi distrus. Pompierii au mers  din casa in casa  pentru a se asigura ca  nu ramane nimeni acolo.


In timpul evacuarilor masive de populatie, un localnic aproape ca si-a pus viata in pericol pentru a salva un iepure salbatic din mijlocul flacarilor.

Autoritatile au decretat stare de alerta si spera ca istoria sa nu se repete: in luna octombrie, 36 de persoane au murit in urma incendiilor de vegetatie care au afectat atunci nordul statului California.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si