Incendiu la bordul unicului portavion rus, Amiral Kuzneţov, soldat zece răniţi, unul grav

Focarul incendiului care devasta unicul portavion rus a fost localizat şi era în curs de stingere, joi seara, la bordul acestui bastiment care se afla la chei la Murmansk (nord), a anunţat Flota rusă, afectată din nou de un icident major, relatează AFP.

R.B., joi 12 decembrie 2019 , 19:10

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit unui bilanţ prezentat AFP de către Aleksandra Kondaurova, ministrul Informaţiilor în regiunea Murmansk, ”zece răniţi sunt spitalizaţi, dintre care unul în stare gravă”.

Citeste si: Accident aviatic! 9 persoane și-au pierdut viața

Într-un comunicat citat de agenţiile ruse de presă, Marina precizează că viaţa răniţilor nu este în pericol şi că pompierii acţionau în continuare în vederea opririi fumului să se degaje din navă, la câteva ore după izbucnirea sinistrului.

Unicul portavion al Flotei ruse, bătrânul Amiral Kuzneţov este supus unor lucrări de reparaţii şi mentenanţă de la începutul lui 2017, prevăzute să dureze până în 2021.

Citeste si: Rămăşiţe umane ale unor victime găsite pe mare, în căutări după ”dispariţia” unui avion militar chilian

Acesta este al doilea incident în maipuţin de un an. O macara de 15 metru lungime a căzut în octombrie 2018 pe puntea bastimentului, a oprit pompele şi a scufundat docul plutitor - unci în felul său în Rusia - la care portavionul era amarat.

Agenţia RIA Novosti, care citează şantierul naval Zvezdocika, însărcinat cu lucrările, scrie că incendiul a pornit în timp ce erau în curs operaţiuni de sudură.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si