Un incendiu violent de vegetație a izbucnit luni după-amiază în localitatea Scăpău, comuna Devesel, județul Mehedinţi. În condiții de caniculă extremă, focul s-a extins și a cuprins zeci de case. În sprijin, au fost solicitate alte 2 autospeciale din cadrul ISU Dolj.

Citeste si: MAE, avertisment pentru românii care ajung în Italia: caniculă și pericol de incendii

Mai multe case, făcute scrum

Potrivit primelor informații, se pare că focul a pornit de la vegetația uscată, iar apoi s-a extins amenințător la mai multe gospodării. Locuitorii sunt în stare de panică, intervin pompieri și din județul Dolj.

Citeste si: VIDEO- Ei sunt eroii care fac cinste României. Cei șase pompieri români luptă cu flăcările din Grecia

„Peste 45 de pompieri intervin cu 6 autospeciale cu apă şi spum pe raza localităţii Scăpau, comuna Devesel, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată, care se manifesta violent şi s-a extins la mai multe gospodării”, transmite ISU Mehedinţi.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

Citeste si: Imagini cu pompierii români care au ajutat la stingerea incendiilor violente din Grecia

Pompierii din Mehedinţi acţionează cu toate forţele avute la dispoziţie, suplimentând cu pompieri din turele libere pentru a limita extinderea incendiului la şi mai multe gospodării. În sprijin, au fost solicitate alte două autospeciale din cadrul ISU Dolj, informează  news.ro.

Până în acest moment, incendiul a afectat 7 gospodării. La 4 dintre acestea au fost afectate diverse bunuri, precum garduri sau anexe, iar la 3 sunt afectate și casele de locuit.

Un bărbat din satul Scăpău și-a pierdut agoniseala de-o viață, după ce flăcările i-au distrus casa, maşina, căruţa şi animalele. Potrivit  Antena 3, în câteva zeci de minute, întreaga gospodările a acesuia s-a transformat în scrum. Omul a reuşit să salveze o singură găină din curte. 

Avertizare meteo de caniculă în sud-vestul țării

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică, o avertizare de caniculă şi disconfort termic ridicat şi totodată transmite că, până miercuri seară, va fi cod galben în sud-vestul şi sudul ţării.

Temperaturile din cursul dimineții vor ajunge și până la 38 de grade, iar cele nocturne nu vor scădea sub 20.

Iulia Dumitrașcu- corespondent Știrile Kanal D 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si