Incendiu puternic în Piața Centrală din Buzău. Un mesaj RO-Alert a fost emis în acest caz

Incendiu puternic în Piața Centrală din Buzău. Un mesaj RO-Alert a fost emis în acest caz

Incendiu puternic în Piața Centrală din Buzău. Un mesaj RO-Alert a fost emis în acest caz

(Sursa foto: PixaBay)

Marți, în Piața Centrală a municipiului Buzău, un incendiu puternic a izbucnit la niște construcții tip sandwich.

Șase autospeciale şi peste 25 de pompieri intervin pentru localizare şi lichidare focului. În construcţia cuprinsă de flăcări informaţii se află 2 butelii. Din primele informaţii, nu sunt persoane blocate în zona afectată de incendiu, potrivit ISU Buzău.

A fost emis un mesaj RO-Alert

A fost emis mesaj RO-Alert care avertizează buzoienii că există un incendiu cu degajări mari de fum şi li se solicită să lase libere căile de acces.

„INCENDIU-major cu degajări mari de fum produs la anexe-Piaţa Centrală. Ocoliţi/evitaţi zona! Lăsaţi libere căile de acces pentru forţele de intervenţie. Respectaţi recomandările dispuse de autorităţi”, este mesajul transmis.

Incendiu violent la o hală a unei firme de costrucții

Detașamentul de pompieri Botoșani a intervenit la un incendiu violent izbucnit la o hală ce aparține unei firme de construcții.

La fața locului s-au deplasat patru echipaje cu patru autospeciale de intervenție cu apă și spumă, dar și un echipaj care aparține Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. 

O persoană care se afla în clădire s-a refugiat pe acoperiș, iar aceasta a fost coborâtă de pompieri cu ajutorul unei scări culisabile.

Citește și: VIDEO: UPDATE- Incendiul puternic de la Mănăstirea Sihăstria Putnei a fost lichidat Anunțul făcut de ISU

Nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Trei camioane au fost scoase, o volă, un motostivuitor și două autoturisme. Cauza probabilă a încendiului a fost stabilită ca fiind un scurtcircuit.

Recomandările ISU Botoșani

ISU Botoșani face o serie de recomandări cu privire la prevenirea acestor evenimente.

- efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice;
- nu folosiţi instalaţii electrice improvizate;
- la suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;
- verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;


- nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite;
- nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent.

Citește și: Un bărbat a suferit arsuri pe jumătate din suprafața corpului, după ce a încercat să aprindă focul în sobă cu benzină

 

 

 

 


Autor

Este studentă în anul 3 la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. ”Pasiunea pentru jurnalism o am încă de mică, atunci când scriam în jurnale gânduri, idei și dorințe pe care le aveam. Pasiunea s-a menținut și peste ani, realizând că acest domeniu înseamnă multă cunoaștere. Diversitatea pe care o oferă jurnalismul mă face să mă regăsesc total, drept urmare am aplicat și pentru un job în domeniu”.

Îi place să descopăr mereu locuri noi și să cunoască oameni. Natura reprezintă pentru Alexandra locul în care se deconectează de fiecare data.

Cărțile de dezvoltare personală și psihologie au devenit o pasiune pentru ea: ”Părerea mea este că ne ajută în sfera autocunoașterii, cât și în relaționarea cu ceilalți”.

”Pe viitor sper să lucrez tot în presă și să ajung un jurnalist de success”.

Îți Recomandăm Și...