Incendiul de la depozitul de materiale reciclabile din Buzău a fost provocat de scântei de la o presă de balotat aflată în curtea firmei

Incendiul care a cuprins un depozit de materiale reciclabile din Buzău, pe o suprafaţă de circa 3000 de metri pătraţi şi care a fost stins după aproape 12 ore, a fost provocat de scântei de la o presă de balotat aflată în curtea firmei.

Author: A.N.C vineri 16 august 2019 , 12:27

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Buzău, sublocotenent Vasile Prahoveanu, ancheta privind cauza dezastrului a fost finalizată, iar rezultatele arată că incendiul, care a fost cel mai mare din ultimii ani produs în Buzău, a avut drept cauză scântei mecanice provenite de la un utilaj din curtea societăţii.

Este vorba despre o presă de balotat de la care a sărit o scânteie pe deşeurile uşor inflamabile a generat incendiul de proporţii.

Citeste si: Viorica Dăncilă, întâmpinată de protestatari la Iaşi: „PSD atâta ştie: să ne ţină-n sărăcie”

Citeste si: Accident pe DN1, la ieşirea din Vlădeni spre Braşov! Patru persoane sunt rănite, dintre care una este în stop cardio-respirator

Citeste si: Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut la 3,09%

Conform sursei citate, focul a mistuit sute de tone de deşeuri de hârtie, deşeuri de materiale plastice şi anvelope.

De asemenea, în urma incendiului au fost distruse două utilaje şi presa de balotat de la care a pornit focul.

Marţi, un incendiu de proporţii a cuprins un depozit de materiale reciclabile şi fier vechi situat la marginea oraşului Buzău. 90 de pompieri cu 18 utilaje din Buzău, Prahova, Vrancea, Brăila şi Ialomiţa au fost mobilizaţi pentru stingerea focului, care a generat un nor uriaş de fum vizibil de la zeci de kilometri de oraş. În incendiu au explodat zeci de butelii de oxigen şi acetilenă, folosite de muncitori în procesul de tăiere a fierului vechi. Incendiul, care a fost cel mai mare din ultimii ani produs la Buzău, a fost stins după aproape 12 ore.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si