Incep testele sistemului de avertizare a populatiei RO-ALERT

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) anunta ca din aceasta dimineata vor avea loc testari pentru implementarea sistemului de avertizare a populatiei in situatii de urgenta "RO-ALERT”, iar in zonele unde se vor face verificarile pe terminalele conectate la retelele operatorilor de telefonie mobila vor aparea notificari cu mesajul "Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT”.

Author: I. I. vineri 22 decembrie 2017 , 18:32

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

IGSU spune ca aceste testari sunt absolut necesare si apeleaza la intelegerea oamenilor "pentru eventualul disconfort creat".

In etapa ulterioara, IGSU va stabili tipurile de risc si nivelurile de gravitate a evenimentelor pentru care va fi utilizata aplicatia. De asemenea, se vor cauta solutii tehnice pentru integrarea aplicatiei cu celelalte sisteme informatice utilizate de catre autoritatile care emit avertizari, mai spune Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: Cine i-a fost alături Deei Maxer când încă era căsătorită cu Dinu?! „Statea noaptea cu mine”- wowbiz.ro

Sistemul de avertizare a populatiei "RO-ALERT”, care urmeaza sa fie implementat cu sprijinul Serviciului de Telecomunicatii Speciale si operatorilor de telefonie mobila, va permite informarea rapida a cetatenilor aflati in zonele cu risc major de dezastre.

Sursa: News.ro.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si