Incepand de astazi, romanii pot calatori in Canada fara vize

Romanii vor putea calatori in Canada fara vize, incepand de vineri, de la ora 16.00 (ora Romaniei), pentru sederi de maximum 6 luni in scop turistic (inclusiv pentru vizitarea familiei / cunostintelor sau pentru prospectarea oportunitatilor de afaceri), pe baza oricarui pasaport romanesc valabil.

C.I.P., vineri 01 decembrie 2017 , 09:05

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Conform regimului aplicabil resortisantilor tuturor celorlalte state exceptate de la obligativitatea vizelor de intrare in Canada, cetatenii romani care intentioneaza sa mearga cu avionul spre Canada, pentru sedere sau tranzit, trebuie sa obtina in prealabil o Autorizatie de calatorie electronica (Electronic Travel Authorization – eTA).

Autorizatia de calatorie electronica eTA se va putea obtine doar online, prin accesarea paginii de internet www.Canada.ca/eTA-Romania. Aplicatia aferenta va deveni disponibila pentru cetatenii romani numai de vineri, 1 decembrie 2017, de la orele 16:00 (ora Romaniei).

in consecinta, cetatenii romani care si-au planificat zboruri directe cu destinatia Canada, cu decolare inainte de ora respectiva, nu pot obtine eTA anterior imbarcarii si nu pot intra in Canada decat in baza unei vize valabile, chiar daca avionul va ateriza pe teritoriul canadian ulterior orei specificate.

Romanii care intentioneaza sa intre in Canada pe cale terestra (rutiera/ feroviara) sau maritima (la bordul unei ambarcatiuni, inclusiv al unui vas de croaziera) trebuie sa aiba doar un pasaport valabil, fara a mai fi necesara obtinerea eTA.

Autorizatia de calatorie electronica (eTA) reprezinta o cerinta impusa tuturor cetatenilor straini exonerati de obligativitatea vizei canadiene, care tranziteaza sau calatoresc in Canada pe calea aerului. Autorizatia eTA are o valabilitate de 5 ani (sau, dupa caz, pana la expirarea valabilitatii pasaportului). Procedura obtinerii eTA este simpla, dureaza doar cateva minute si se realizeaza exclusiv online, prin completarea unui formular electronic cu datele personale ale pasagerului. Pentru obtinerea eTA si, ulterior, pentru accesul pe teritoriul canadian, cetatenii romani trebuie sa fie in posesia unui pasaport valabil, indiferent de tipul acestuia (pasaport simplu electronic, pasaport

simplu, pasaport simplu temporar, pasaport diplomatic, pasaport de serviciu).

Cetatenii romani care detin deja o viza canadiana valabila o pot utiliza in continuare, pana la expirarea termenului de valabilitate, fara a mai fi necesara obtinerea eTA.

Romanii care au obtinut deja eTA dupa data de 01.05.2017, intrucat se incadrau la categoriile carora li s-a aplicat prima etapa de liberalizare a regimului de vize (titulari ai unei vize de rezidenta temporara in Canada in ultimii 10 ani sau ai unei vize valabile tip non-immigrant pentru SUA), pot continua sa calatoreasca cu avionul in

Canada, pe baza aceleiasi eTA, pana la expirarea valabilitatii acesteia sau a pasaportului.

De asemenea, cetatenii romani care intentioneaza sa urmeze in Canada studii cu durata de peste 6 luni sau sa sa lucreze, indiferent de durata, trebuie sa obtina in prealabil un permis de studii, respectiv de munca.

Sursa: news.ro


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Topul concurenților de la Survivor România 2021. Surprize uriașe pe podium! Cine este... Topul concurenților de la Survivor România 2021. Surprize uriașe pe podium! Cine este cel mai bun si cine este cel mai slab concurent
demamici.ro
Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir... Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă” | Demamici.ro
b1.ro
S-a aflat cine o va înlocui pe Gina Pistol la “Chefi la cuţite”. Ce se întâmplă cu... S-a aflat cine o va înlocui pe Gina Pistol la “Chefi la cuţite”. Ce se întâmplă cu show-ul "Asia Expres"
monitorulcj.ro
În luna februarie, 50% dintre cazurile COVID-19 s-au înregistrat în Cluj-Napoca și în... În luna februarie, 50% dintre cazurile COVID-19 s-au înregistrat în Cluj-Napoca și în alte 11 orașe. Care sunt scenariile pentru luna martie?
infoactual.ro
Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a... Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a salvat-o!
infoactual.ro
De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre! De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si