Nelu Tătaru, informații despre noul an școlar 2020-2021. Ce vor trebui să facă elevii la ore?

Autoritățile au mai multe scenarii care pot fi aplicate în cazul începerii anului școlar, în funcție de evoluția pandemiei până la jumătatea lunii septembrie, a declarat, joi, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Author: Alex Dumitrescu joi 13 august 2020 , 14:22

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Fiecare unitate şcolară îşi va adapta scenariul la indicaţia DSP-urilor, inspectoratelor şcolare judeţene şi comitetele pentru situaţii de urgenţă.(...) A doua jumătate a lunii august este cea care ne va da efectiv evoluţia.

Trebuie să vedem evoluţia. Noi avem scenarii care pot fi aplicate în funcţie de evoluţia de atunci, nu putem şti care este evoluţia de atunci, o previzionăm în contextul în care dacă toată lumea ar respecta regulile ar trebui să avem o săptămână în care să stabilizăm”, a declarat Nelu Tătaru.

Elevii ar putea păstra distanțare socială

El consideră că impunerea păstrării distanței de un metru în unitățile de învățământ va fi greu de păstrat de către elevi.

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: Cine i-a fost alături Deei Maxer când încă era căsătorită cu Dinu?! „Statea noaptea cu mine”- wowbiz.ro

„Chiar dacă ar fi acea distanţare de un metru, credeţi că copiii vor păstra acea distanţă de un metru? Şi atunci noi trebuie să adaptăm suplimentând cu obligativitatea măştii şi a dezinfectantului precum şi observarea inclusiv în pauzele dintre ore, precum şi în curtea şcolilor acolo unde este aglomeraţie”, a precizat ministrul Sănătăţii.

Citeste si: Urmează noi restricţii? Nelu Tătaru anunţă o întrunire a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă

Întrebat dacă în Bucureşti vor putea sta câte doi sau trei copii în bancă, Nelu Tătaru a răspuns: „În măsura în care putem avea şi dispozitive suplimentare pe care le gândim în acest moment, cum ar fi acele separatoare, dar rămâne efectiv la discuţia grupurilor tehnice în măsura în care vom vedea şi evoluţia din a doua jumătate a lunii august”.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si