Incident revoltător la o școală din Capitală. Părinților li s-a cerut lunar suma de 150 de lei, pe lângă o "taxă" anuală

Mai mulți părinți de la școala Ionel Teodoreanu din Capăitală sunt revoltați după ce învățătorii le-au cerut bani pentru a cumpăra mobilier, manuale și chiar un aspirator și dozatoare cu apă.

K.B., sâmbătă 28 septembrie 2019 , 12:27

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Părinții susțin că li s-a cerut suma de 150 de lei în fiecare lună, la care se adaugă o „taxă” anuală de 500 de lei. Inspectoratul școlar anunță un control serios.

Părinţii povestesc cum primii bani au fost ceruţi încă din luna iunie.

Părintele unui copil: „În urma discutiilor ni se aducea la cunoștință faptul că nu au salarii și că alternativa nu e un privilegiu decât pentru cei care vin și fac lucruri bune pentru copii, adică vor cotiza cu 500 de lei pentru îmbunătățirea condițiilor și pentru utilarea claselor.

Să cumpărăm laptop, imprimantă, aer condiționat, dispenser pentru apă, implicit mobilă. Ni se spunea că nu primesc fonduri de niciun fel și dânsele sunt obligate să stea 8 ore cu copiii noștri și să încercăm și noi să stăm 8 ore și să stai fără laptop...”

Citeste si: Kostas Passaris, cel mai temut asasin din România, interviu incredibil din spatele gratiilor! Transformarea uluitoare a ”Fiarei din Balcani”

Citeste si: CLIPE DE TEROARE la EXATLON la patru dimineața!  O ”faimoasă” a fost mușcată de un păianjen și a făcut șoc anafilactic! Dezvăluiri uluitoare făcute de medicii din Republica Dominicană

Părintele unui copil: „Ni s-a pus în vedere o contribuție lunară pentru următorii 5 ani. Pentru început ni s-a cerut o sumă de 500 de lei ca ulterior din octombrie să contribuim lunar cu 150 de lei indiferent dacă copiii sunt în vacanță sau bolnavi, motivând că acești 150 de lei vor acoperi rechizitele. În momentul de față suntem manipulați, constrânși că va fi clasa dizolvată, că se va desface această clasă.”

Părintele unui copil: „Ni s-a spus într-un fel sau altul că statul nu ne ajută deloc și atunci ne simțim nevoite nu neapărat să vă cerem, dar vă cerem. Că ești sărac, că ești bogat, școala e gratuită în mod normal. Anormal, se pare că nu e chiar atât de gratuită pe cât ne dorim să fie.”

Cei de la Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi cunosc situaţia de la Școala Gimnazială Ionel Teodoreanu.

Eugen Ilea, preşedinte FNAP: „Este în derulare o cercetare a noastră, a FNAP București, cu privire la ce se întâmplă în Ionel Teodoreanu. Orice acțiune a noastră are în spate o solicitare sau o plângere de la unul dintre părinții aflați în Bucuresti.”

Situația a ajuns acum și la urechile celor de la Inspectoratul Şcolar din Bucureşti.

Citeste si: Bărbat din Gorj, arestat preventiv după ce a făcut fotografii cu el in ipostaze sexuale, în prezenţa fiicei sale de opt ani

Citeste si:

VIDEO| Șoferiță din Capitală, scandal monstru în trafic

Ioana Neacşu, inspector școlar general: „Nu cadrele didactice, nu directorii școlii și nicio altă persoană a unității de învățământ nu are dreptul de a strânge aceste sume. Ele se pot strânge și folosi doar de asociațiile de părinți constituite cu personalitate juridică. Dacă există situații în care cadrele didactice solicită sau strâng astfel de fonduri ele nu sunt legale.”

Luni, o echipă de la Inspectorat va merge la școala Ionel Teodoreanu pentru a discuta cu părinții, profesorii, dar și conducerea școlii, conform Digi24.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Oficial! Prima țară care a aprobat vaccinul Pfizer pentru copiii între 12-15 ani. Unde... Oficial! Prima țară care a aprobat vaccinul Pfizer pentru copiii între 12-15 ani. Unde s-a luat această decizie
spotmedia.ro
România are cele mai puține cazuri active de COVID din ultimele 7 luni (Infografice) România are cele mai puține cazuri active de COVID din ultimele 7 luni (Infografice)
spotmedia.ro
Dozarea anticorpilor după vaccinare e esențială, bine de făcut sau doar un moft? Dr.... Dozarea anticorpilor după vaccinare e esențială, bine de făcut sau doar un moft? Dr. Adrian Marinescu răspunde la întrebările zilei
b1.ro
S-a aflat CÂȚI BANI a plătit Prințul Emanuel de Liechtenstein pentru a vâna cel mai... S-a aflat CÂȚI BANI a plătit Prințul Emanuel de Liechtenstein pentru a vâna cel mai mare urs din România
infoactual.ro
Cât mai durează pandemia? Numerolog: La această DATĂ, totul se va termina! Cât mai durează pandemia? Numerolog: La această DATĂ, totul se va termina!
infoactual.ro
Tragedie la România TV. O jurnalistă cunoscută a pierdut lupta cu viața Tragedie la România TV. O jurnalistă cunoscută a pierdut lupta cu viața
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si