Inconstienta sau comoditate? Cativa muncitori de pe un santier din Timisoara isi risca viata in fiecare zi. Lucreaza la etajul 7, dar singura protectia e impotriva soarelui

Pe blocul-turn, ca la plaja. Niste muncitori care lucreaza la etajul 7, in Timisoara, fara niciun echipament de protectie. Explicatiile oferite de seful de santier sunt naucitoare!

Author: A.L. miercuri 05 iulie 2017 , 18:07

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Pe marginea prapastiei! Asa am gasit mai multi muncitori, care lucrau de zor pe o cladire turn. Daca n-ar fi avut vestele pe ei, am fi putut spune ca se pregatesc sa plece la plaja, nicidecum la inaltime, pe santier!

Pe acest barbat doar un pas il desparte de o cadere in gol. Fara casca, fara hamuri ori corzi, un accident ii poate fi fatal.

Diriginte de santier:

„Au echipament de protectie. Uitati-l pe  domnul de aici, de pe margine, doar cu sapca de soare. Nu are casca. Da, nu are casca. Banuiesc ca a lasat-o jos"

Singura lor protectie e cea fata de soare: sapca, in loc de obligatoria casca. Echipat corespunzator, dirigintele de santier incearca sa se disculpe si arunca vina pe subalternii pe care nu-i poate struni.

Unde-i lege, nu-i tocmeala, spun inspectorii ITM.

Pavel KaSai, inspector sef ITM: "Daca angajatul nu are acest echipament tot in sarcina angajatorului revine sa gaseasca solutii prin seful de echipa sa oblige sa poarte acest echipament"

Amenda e data angajatorului intre 4 mii si 8 mii de lei, pentru ca nu reuseste sa-si oblige angajatii sa poarte echipamentul de protectie.

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si