Incredibil! O femeie, fostă profesoară, i-a lăsat averea sa unui bărbat care i-a fost elev în urmă cu 5 decenii

Gestul incredibil al unei foste profesoare! Aceasta i-a lăsat toată averea sa unui bărbat care i-a fost elev în urmă cu 5 decenii. De-a lungul anilor, între cei doi s-a legat o adevărată prietenie pe care profesoara Maria nu a uitat-o. 'A fost ca o a doua mamă pentru mine', a povestit bărbatul.

Author: Alexandra Costea miercuri 08 martie 2023 , 16:46

Incredibil! O femeie, fostă profesoară, i-a lăsat averea sa unui bărbat care i-a fost elev în urmă cu 5 decenii

Incredibil! O femeie, fostă profesoară, i-a lăsat averea sa unui bărbat care i-a fost elev în urmă cu 5 decenii

[Sursa foto: Italy 24 Press News]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În urmă cu aproape 50 de ani, Maria Pettirossi, profesoară la o școală primară, l-a cunoscut pe elevul Andrea Arrighetti.

Totul a avut loc în anul 1976, la Institutul Fratti din Sesto Fiorentino (Florența), care în prezent nu mai există.

În ultimii 47 de ani, între cei doi s-a legat o strânsă relație de prietenie, o prietenie atât de specială, încât fostul cadru didactic, înainte de a se stinge din viață, a hotărât să lase moștenirea sa elevului ei preferat. Potrivit jurnaliștilor publicației La Nazione, Andrea Arrighetti, acum în vârstă de 54 de ani, a povestit totul despre această relație de prietenie, plină de generozitate și afecțiune.

Citește și: Româncă ucisă, în glumă, chiar de 8 martie: „Păi eu te sun pe tine noaptea să te întreb ce-ți face femeia? I-am zis că am omorât-o”

A fost întotdeauna o relație bună. Am uitat totul despre profesori. Pe ea nu, o vedeam un pic ca pe o a doua mamă. Eram un copil destul de tulburat pe atunci, i-am dat bătăi de cap. Poate de aceea m-a luat la inimă. Dar nu credeam că îmi va lăsa moștenire. Părinții mei aveau un magazin de mercerie, de Crăciun îi dădeam profesoarei Maria clasica agendă cu calendar. Vara, îi trimiteam câte o carte poștală din stațiunea de vacanță, iar aceste mici gânduri au continuat și după terminarea școlii primare", a povestit fostul elev.

Fosta profesoară a păstrat legătura cu elevul ei timp de 47 de ani

După ce bărbatul a terminat școala primară, acesta a păstrat legătura cu învățătoarea. Fostul elev susține că niciodată nu au lipsit mesajele de urări între ei cu ocazia fiecărei zi de naștere. La mijlocul anilor 1980, Maria Pettirossi s-a pensionat și s-a mutat între Sarzana și Trebiano d"Arcola, în orașul ei natal.

Citeste si: Astazi, de la ora 20:00, in pretul “Pretul fericirii”, Momente tensionate in familia Argun- kanald.ro

Citeste si: Dinu Maxer a vorbit despre medicul estetician cu care Deea a fost acuzată că l-a înșelat- wowbiz.ro

Sunt pasionat de ciclism, iar părinții mei aveau o casă în Marina di Massa, așa că, atunci când puteam, făceam mereu un ocol pentru a merge să o salut, iar relația s-a consolidat de-a lungul anilor. Când m-am căsătorit, în urmă cu douăzeci de ani, am invitat-o la nuntă, dar nu a putut participa, iar când s-au născut copiii mei mi-a trimis o telegramă cu urări", a mai povestit Arrighetti.

Citește și: VIDEO- „Nu te grăbi, mi-e frică!” Povestea tragică a două fete care au murit împreună, după ce mașina în care se aflau alături de iubiții lor a intrat într-un copac

În tot acest timp, profesoara i-a repetat mereu elevului ei preferat că „a tunci când va muri va avea un gând pentru mine, bineînțeles că eu credeam că glumește, era foarte bătrână... dar când a auzit că m-am mutat, mi-a cerut informații detaliate. Atunci am avut îndoiala că ea vorbea serios", a mai precizat fostul elev.

Bărbatului nu i-a venit să creadă ceea ce i se întâmpla

În luna noiembrie a anului trecut, femeia s-a stins din viață, la vârsta de 92 de ani, în urma unor complicații cauzate de coronavirus. Ultima dată o întâlnisem în aprilie. Și după o legătură de aproape 50 de ani, nu puteam să lipsesc de la înmormântare. Cu acea ocazie, îngrijitoarea mi-a spus că vom ține legătura în curând. Mi-am dat seama că profesoara nu glumise".

Citește și: Incident scandalos! Un bărbat și-a dus soția în pădure și le-a cerut copiilor să o ucidă cu pietre

În urmă cu puțin timp, fostul elev al Mariei a fost contactat de o bancă din Sarzana: M-au sunat cu vestea moștenirii, o sumă mare, Maria avea o poliță de asigurare de viață și mi-a făcut-o mie. Chiar și angajatul băncii a fost uimit", a povestit bărbatul, încă neîncrezător: Așa că m-am urcat în mașină în direcția Liguria, spre cimitirul unde se odihnește. Pentru a-i mulțumi".

Citeste si: “Mi-am format un principiu de viață care s-ar putea să supere pe multă lume.” Dinu Maxer a dezvăluit motivele reale ale divorțului- kfetele.ro

Citeste si: Dinu Maxer a rupt tăcerea și a oferit primele detalii despre divorțul de Deea Maxer. Fosta lui soția a trimis un mesaj în direct: "Incompatibili în principii, dorințe, vise, mentalitate, planuri, putere de iubire și implicare”- radioimpuls.ro

Andrea Arrighetti are acum un singur regret: Nu am ajuns la timp pentru a o prezenta copiilor mei. Dar le-am povestit despre ea, despre draga mea profesoară Maria".

Citește și: Antonela a fost găsită moartă într-un râu din Italia. Românca care avea probleme de memorie fusese dată dispărută


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si