Incredibil, romanii din diaspora nu au primit aprobare pentru protestul din 10 august! Care a fost explicatia Primariei!

Primaria Capitalei a refuzat sa autorizeze protestul pe care romanii din diaspora voiau sa il organizeze in 10 august in Piata Victoriei, pe motiv ca acesta ar incalca un articol din lege care spune ca adunarile publice trebuie sa se desfasoare in mod pasnic si civilizat, fara sa afecteze transportul in comun sau functionarea institutiilor publice.

G. S., miercuri 18 iulie 2018 , 20:35

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Cei care doreau sa organizeze protestul de luna viitoare se declara nemultumiti de decizia municipalitatii si se intreaba de ce protestul PSD din 9 iunie nu a intrat sub incidenta aceluiasi articol din lege. Ei dau de inteles ca protestul va avea loc oricum, pentru ca au invatat cum se obtine o autorizatie de protest inca din 1989.

"Dupa lungi insistente, in sfarsit am primit un raspuns referitor la cererea facuta catre Primaria Capitalei in vederea aprobarii desfasurarii protestului din 10 august din Piata Victoriei. Astfel, comisia de avizare a cererilor primite in baza Legii 60/1991 a considerat ca prin derularea protestului s-ar incalca prevederile articolului 2 din aceasta lege, motiv pentru care cererea noastra nu poate fi solutionata favorabil”, anunta reprezentantii comunitatii "Iesiti in strada daca va pasa”, pe pagina de Facebook.

Alaturi de mesaj a fost atasata si o fotografie cu raspunsul municipalitii. Institutia spune ca prin organizarea mitingului din 10 august s-ar incalca un articol din legea privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice, care arata ca acestea trebuie sa se desfasoare fara sa afecteze transportul in comun sau functionarea institutiilor publice.

Cei care doreau sa organizeze protestul din august se arata nemultumiti de raspunsul primariei si se intreaba de mitingul PSD din 9 iunie nu intra sub incidenta aceluiasi articol din lege.

De asemenea, romanii din diaspora dau de inteles ca protestul va avea loc oricum, pentru ca au invatat cum se obtine o autorizatie de protest inca din 1989.

"Am dori sa-i intrebam pe distinsii conducatori de neam si tara daca ne pot prezenta pozitia acestei comisii referitor la protestul organizat de catre PSD in data de 9 iunie 2018. Oare dansii de ce nu intrau sub incidenta aceluiasi articol din lege? Oricum, nu ne plangem de mila, stim clar ce avem de facut, am invatat de la niste oameni faini cum se obtine o autorizatie pentru o astfel de manifestatie inca din anul 1989. De ce iti este frica, nu scapi!”, avertizeaza organizatorii.

Romanii din diaspora, din tari precum Italia, Marea Britanie, Spania sau Germania, s-au mobilizat pe Facebook si au anuntat ca vor organiza un miting antiguvernamental in 10 august, in Piata Victoriei din Capitala.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si