Incredibila aroganţă a Reginei Maria! A fost prima femeie din România care a fumat în public în urmă cu aproape o sută de ani! Ce s-a întâmplat atunci

Cea mai controversată figură feminină a Casei Regale din România, Regina Maria a scandalizat pe toată lumea prin aventurile ei şi felul în care se comporta în public

Author: Cornelia Ionescu sâmbătă 01 decembrie 2018 , 17:27

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Considerată o figură emblematică pentru România, Regina Maria nu a ţinut niciodată cont de rigorile vremii şi a socat prin atitudine, aventuri şi aroganţe la care nici o femeie nu s-ar fi gândit vreodată în acest colt al Europei!

Principesa Maria s-a născut la 29 octombrie 1875, la Eastwell Park-Anglia.

Fiica Principelui Alfred al Mării Britanii şi Irlandei, principe de Saxa-Coburg-Gotha, duce de Edinburgh şi a marii ducese Maria Alexandrovna a Rusiei,  nepoata Reginei Victoria a Marii Britanii şi a ţarului Alexandru al II-lea al Rusiei, ea s-a căsătorit, la 10 ianuarie 1893, cu Principele Ferdinand, nepotul domnitorului Carol I-regele unei „ţări barbare“.

Regina Maria a fost prima femeie din România care a fumat în public! Cine i-a urmat imediat exemplul

Nobila englezoaică a produs în epocă o impresie extrem de puternică! De altfel, Casa Regală din România o descrie într-un mod interesant şi plin de respect.

”Inteligentă, de o extraordinară frumuseţe, plină de curaj şi de determinare, Regina Maria a fost cel mai eficace ambasador al României, în timpul şi după Primul Război Mondial. Rămâne legendară vizita Sa în Statele Unite ale Americii, în octombrie-decembrie 1926, când a fost întâmpinată peste tot de oficialităţi şi de mulţimi entuziaste.

În timpul Primului Război Mondial, a fost o prezenţă activă pe front, încurajând răniţii şi soldaţii, care au sfârşit prin a o numi «Mamă Regină». Regina Maria a fost scriitoare, pictoriţă talentată şi protectoare a artiştilor“. (citeşte de ce vedete din România au şocat prin comportament la un eveniment monden)

Dincolo de felul în care era văzută regina, ei bine, nu pot fi trecute vederea nici iubirile ei, dar nici aroganţele pe care le făcea fără să îi pese de fura lumii! În plus, prin atitudinea sa, a schimbat percepţia despre multe lucruri interzise în România! De pilă, una dintre cele mai îndrăzneţe decizii pe care le-a luat a fost aceea de extrem de a îndrăzni  să fumeze în  public!!! Era anul 1925, moda venise de la Paris, iar exemplul Reginei Maria a fost urmat instantaneu de doamnele din mai înalta şi, treptat, şi de cele din joasa societate.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si