Indicele ROBOR la 3 luni a crescut la 3,06%

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut la 3,06%, potrivit datelor publicate, joi, de Banca Naţională a României (BNR).

Author: A.N.C joi 19 septembrie 2019 , 20:48

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Miercuri, ROBOR la 3 luni a scăzut la 3,05%. Joi, a urcat la 3,06%. Totodată, vineri, indicele ROBOR la 6 luni a stagnat la 3,14%, pentru a treia oară consecutiv.

Citeste si: Euro creşte spre 4,75 lei, la cel mai mare nivel din ultimele trei luni şi jumătate

Citeste si: VIDEO| Revolta familiei pacientului plimbat peste 30 de ore între spitale

Citeste si: Bacău: Trei bărbaţi, suspectaţi că au racolat trei minore pe care le-au obligat să se prostitueze şi să cerşească, reţinuţi! Bărbaţii le-au aplicat deseori corecţii fizice victimelor, nemulţumiţi de banii încasaţi

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituţiile bancare din România, în lei, iar evoluţia sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piaţă.

BNR a publicat, la începutul lunii mai, indicele de referinţă trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care va înlocui ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei.

Valoarea acestuia, pentru primul trimestru din 2019, a crescut la 2,63%, de la 2,36% în T4 2018.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si