Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Odata cu anii, zaharul a inceput sa fie un produs tot mai evitat.

Iar piata a inceput sa fie asaltata de substante folosite pe post de inlocuitori ai acestuia. Fie ca sunt sub forma de prafuri, picaturi sau pastile, indulcitorii pot fi folositi in absolut toate variantele in care este folosit si zaharul.

"Cica nu mancam zahar, dar luam niste indulcitori! Astia sunt crima! Aspartanul, ciclamatul, izomaltul,  sulfatul, toate astea sunt total daunatoare, ba mai mult:sunt chiar cancerigene".


Caracteristica generala a acestor substante este ca desi contin zero calorii, sunt cu mult mai concentrate decat produsul obtinut din trestie sau din sfecla de zahar. Iar consumul in exces poate duce la cresterea glicemiei  si  a greutatii corporale.

STROESCU: Ciclamatul, care e de 20-30 de ori mai dulce decat zaharul, sau daca luam zaharina, e de 300 pana la 500 de ori mai dulce decat zaharul, dar e dovedita ca e cancerigena...e
dovedita!!! Ce facem cu xilitolul, eritriolul si restul  substantelor de pe piata? Pai ce sa facem cu ele? Le intoarcem spatele!


STROESCU: Niciun caz! Nu folosim acestea ca sunt periculoase! Sunt foarte periculoase1 sunt contraindicate!  Pentru ca inca ceva: zaharul in sine el nu e rau,  da calorii! El nu e toxic! Astea-s toxice, sunt periculoase!

Cu alte cuvinte ,zaharul consumat cu masura, este cu mult mai sanatos decat indulcitorii

"Pararea mea e ca un om inteligent nu va lua indulcitori, niciunul!".


Din pacate, nu doar indulcitorii artificiali sunt periculosi, ci si produsele din comert care contin astfel de substante, in locul zaharului. Atfel spus, orice bautura "de dieta" sau orice desert fara zahar pe care ii gasim in comert, pot declansa reactii nebunite ale organismului, provocand obezistate sau diabet.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si