Informații oficiale: Coronavirus în Franţa - 108 noi decese în 24 de ore

Epidemia de coronavirus a cauzat în Franţa moartea a 372 de pacienţi (dintre care 108 în 24 de ore) şi sunt spitalizaţi 4.761 de bolnavi, dintre care o mie la Terapie Intensivă, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii, scrie AFP.

M.A., joi 19 martie 2020 , 21:55

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Contaminările se dublează la patru zile", a precizat directorul general al Sănătăţii, Jérome Salomon, care a avertizat că "epidemia este importantă şi se extinde rapid şi intens". 

În 24 de ore, 91 de noi cazuri au ajuns la Tearapie Intensivă, ajungând la un număr total de 1.122.                

De la începutul epidemiei 10.995 de cazuri au fost confirmate de test, această cifră globală neluând în calcul ansamblul persoanelor diagnosticate dar care nu au fost testate încă. 

Citeste si: Primul test negativ pentru deputatul Lucian Heiuş, din Hunedoara, care se află internat în spital la Timişoara

În jur de 50.000 de teste au fost făcute joi.                

În faţa propagării virusului, profesorul Salomon a insistat din nou asupra necesităţii absolute de a respecta "măsuri stricte de izolare": "dacă fiecare îşi reduce contactele, vom aveam mai puţine persoane contaminate".                

Citeste si: Informații oficiale: Încă şase persoane din Timiș vor fi externate din spital, după ce au fost vindecate de coronavirus

"Trebuie să rămâneţi în casă pentru a evita alte decese şi alte cazuri grave". 

Citeste si: Prințul Albert de Monaco, depistat cu coronavirus

Franţa a adoptat marţi măsuri de izolare, care nu au fost, cel puţin la început, urmate de o parte a populaţiei. 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si