Potrivit datelor obtinute de la Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, seismul, de 2,5 grade pe scara Richter,  a avut loc la ora 7:05, la o adancime de 116,1 kilometri.

Directorul INFP, Constantin Ionescu, a declarat pentru Observator ca a fost realizata o harta speciala a Bucurestiului, din punct de vedere seismic.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

"La noi, pana la realizarea acestei harti, cutremurul maxim posibil a fost de 7,8 grade. in urma ultimelor cercetari pe care le-am facut am reconsiderat cutremurul maxim posibil la 8,1 grade Richter. Vrancea poate sa produca un astfel de cutremur", a spus Ionescu.

Directorul INFP a explicat si care sunt cutremurele cele mai periculoase pentru Romania.

"in Romania, cutremurele care pot provoca pagube sunt cutremurele cu magnitudini peste 7, si nici atunci. Practic, ar trebui sa indeplineasca mai multe conditii pentru a provoca pagube. Cutremururul din 77 a avut 7,4 grade, s-a produs la o adancime de 90 de km, a avut un anumit mecanism de rupere. si propagarea conteaza. Cutremurele care se produc in zona 90 de km. adancime se propaga spre Bucuresti, celelalte, la adancimi mai mari, au directivitate catre nord-estul Romaniei", a mai spus Constantin Ionescu.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si