Un produs alimentar a fost retras din supermarket-urile din țară. Ce nereguli a descoperit ANSVSA

Un produs alimentar, extrem de cumpărat, a fost retras din câteva supermarket-uri din România. Măsura a fost luată în urma unor nereguli descoperite de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Author: Georgiana Balaban miercuri 13 iulie 2022 , 09:53

alertă

Alertă în magazine.

[Sursa foto: Arhivă]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Copiii adoră înghețata vara. Atenție mare în această perioadă la sortimentele de înghețată. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a descoperit câteva nereguli cu privire la un produs alimentar care se găsește în câteva supermarket-uri din România. Alimentul a fost retras repede din magazine.

Citește si: Cea mai mare fabrică de ciocolată din lume s-a închis. Mai multe produse erau contaminate cu Salmonella

Reprezentanții ANSVSA au afirmat că un lot de înghețată a fost retras din câteva supermarket-uri din România.

înghețată

Acest tip de înghețată a fost retras de la raft.

[Sursa foto: ANSVSA]

Citeste si: Loredana, tânăra care și-a ucis prietena la Mangalia, ar fi suferit un avort „S-ar putea întrezări motivul crimei” Noi detalii din anchetă au ieșit la iveală- kanald.ro

Citeste si: Ce vitamine sunt bune pentru sanatatea creierului

Citeste si: „Nu vreau să mor. Vă implor. Trebuie să încep radio-chimio” Oana Lis, strigăt de ajutor în mediul online. Soția fostului edil a rămas impresionată de cazul unei femei bolnave de cancer- wowbiz.ro

Citește si: Peste 20 de elevi ai unui colegiu din Olt au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară

„Stimați clienți, General Mills, fabricantul Häagen-DazsTM, a luat decizia proactivă de a proceda la rechemare voluntară a produselor sale de înghețată Plain Vanilla comercializate în România. Motivul retragerii: detectarea unor urme de oxid de etilenă (ETO). General Mills, fabricantul Häagen-DazsTM confirma că doar produsul de mai jos, cu termen de expirare înainte de 21/05/2023, face obiectul rechemării.

Persoanele care au achiziționat produsul având datele de identificare respective (EAN, si care are termen de expirare înainte de 21.05.2023)

sunt rugate să nu îl consume și să îl returneze la Serviciul Clienți din magazinul de la care l-au achiziționat, urmând să li se returneze contravaloarea acestuia”, scrie ANSVSA.

Atenție mare la ce cumpărați

Pe lângă acel tip de înghețată, autoritățile au retras un lot de somon care se găsește în câteva supermarket-uri din țară. Un supermarket cunoscut din România a inițiat rechemarea de la consumatori a produsului 89288 H VAN WIJNEN SOMON CARPACCIO 120G, cu lot: 86BK/221405, termen de valabilitate: 07.06.2022; 10.06.2022. Pe site-ul Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor se arată că „detalii referitoare la decizia de rechemare a produsului: Rechemarea produsului de la consumatori a fost declanșată la solicitarea furnizorului, constatându-se depășiri ale valorilor admise de Listeria Monocytogenes.

Măsuri pentru consumatori: Considerând că sănătatea consumatorilor este cea mai importantă, Mega Image solicita clienților sa NU consume produsele cu loturile sus menționate si roagă cu amabilitate să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare din care s‐au achiziționat produsul.

Este necesară prezentarea bonului fiscal. Consumatorii sunt rugați să returneze produsul cu datele menționate mai sus până la data de 26.07.2022. Le cerem scuze clienților noștri pentru neplăcerea creată și îi asigurăm că monitorizăm permanent calitatea și siguranța produselor noastre”.

Citeste si: ”După ce au picat în groapa aia, au avut nevoie de ajutor să vină la mal.” Ce scrie, de fapt, în certificatul de deces al lui DJ Lalla? Oamenii legii exclud din start o ipoteză importantă în acest caz!- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile are probleme mari cu legea. Motivul pentru care fosta asistentă tv a ajuns în fața instanței- radioimpuls.ro

Citește si: Ouă Kinder cu Salmonella

Citește si: Alertă alimentară! Produs adorat de copii, retras de la raft. Pericol pentru sănătate


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si