Insula La Palma din Spania, zguduită de 79 de cutremure. Oamenii se tem de noi erupții ale vulcanului Cumbre Vieja

În ultima lună au avut loc 79 în insula La Palma din arhipelagul Canarelor, din cauza vulcanului Cumbre Vieja care continuă să erupă după mai bine de o lună de activitate.

Author: Andreea Bolocan luni 25 octombrie 2021 , 09:06

79 de seisme produse în Spania vulcanul insula la palma

79 de seisme produse în Spania

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Pe conul vulcanic, prăbușit parțial, sunt patru puncte de erupție, toate active. Pe lângă lavă și cenușă, există și puternice emisii de gaze toxice.

Pe lângă toate acestea, activitatea seismică intensă crește temerile față de noi faze ale erupției. Cel mai puternic dintre cutremurele de luni dimineață a avut magnitudinea 4,1, s-a produs la doar 13 kilometri adâncime și s-a resimțit pe toată insula.

Citeste si: Vulcanul din Canare devine și mai periculos

7.000 de oameni evacuați de pe insulă

Se pare că până la această dată, un număr de 7.000 de oameni au fost evacuați din preajma vulcanului, în condițiile în care peste 2.000 de construcții au fost distruse de râurile de lavă.

De asemenea, încă 500 de oameni au fost nevoiți să-și părăsească casele, joi, pe data de 21 octombrie 2021.

Vulcanul Cumbre Vieja erupe la fel de puternic, iar râurile de lavă continuă să reprezinte o amenințare în zonă și sunt temeri că activitatea vulcanică ar putea continua și în următoarele trei luni, ceea ce pune în pericol casele de pe insulă.

Lavă vulcan

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Cutremur de 3.6 grade, vineri dimineață, în România

500 de clădiri afectate în prima săptămână de la erupție

După prima erupție a vulcanului Cumbre Vieja au fost distruse peste 500 de clădiri și au fost afectate aproximativ 476 de hectare de sol de pe această insulă, care are aproximativ 70.000 de hectare, conform declarațiilor făcute de autoritatea locală a insulei.

Primăria din La Palma a cerut locuitorilor din mai multe cartiere din Tazacorte să rămână în case pentru a evita o posibilă intoxicaţie cu gaze.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si