Înscrieri BAC 2022: Ce acte trebuie să cuprindă dosarul?

Examenul Național de Bacalaureat 2022 va începe pe 6 iunie cu probele orale, iar rezultatele fibale vor apărea pe 1 iulie, după rezolvarea contestațiilor. Iată care sunt actele necesare pentru înscrierea la examenul de Bacalaureat!

Author: Madalina Grigore Wednesday 18 May 2022 , 18:57

înscrieri BAC 2022

Înscrierile pentru examenul de Bacalaureat: ce acte sunt necesare?

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Înscrieri BAC 2022: Ministerul Educației a publicat pe 8 septembrie 2021   Ordinul ministrului Educației privind organizarea și desfășurarea examenului național de bacalaureat din 2022  . 

Astfel,  perioada de înscriere pentru examenul de Bacalaureat 2022  este următoarea:

 • 23—27 mai 2022- Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen
 • 27 mai 2022- Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a

Pentru sesiunea august-septembrie 2022, înscrierea candidaților se va face în perioada 18 – 25 iulie 2022 pentru candidați la a doua sesiune de examen, inclusiv a candidaților care au promovat examenele de corigențe. 

înscrieri BAC 2022

Acte necesare pentru înscrierea la Examenul Național de Bacalaureat

Pentru înscrierea la Bacalaureat 2022, actele necesare se regăsesc în metodologia de pe site-ul Ministerului Educației. Înscrierea candidaților se realizează prin completarea unei fișă-tip informatizată, la secretariatele liceelor pe care aceștia le-au absolvit.

În cazul candidaților din promoția actuală, profesorii diriginți întocmesc tabele de înscriere pentru prima sesiune de Bacalaureat. Tabelele cuprind opțiunile pentru probele de examen și semnătura tipărită a participanților. În momentul depunerii tabelelor, profesorii diriginți depun și fișa-tip informatizată, tipărită și semnată de fiecare elev. În cadrul acestora, elevii își asumă opțiunile pentru disciplinele alese pentru proba a treia a Bacalaureatului.

Pentru candidații din anii trecuți înscrierea se face în aceeași perioadă de către secretariatul liceului unde au absolvit, fiind necesare următoarele acte:

 • certificat de naștere și, după caz, de căsătorie,
 • un act de identitate,
 • foaia matricolă,
 • adeverință cu notele la probele pentru care solicită recunoașterea notelor.

Candidații din seriile precedente, în situația schimbării domiciliului într-o altă localitate, precizată în cartea de identitate, înscrierea se realizează la o unitate de învățământ cu același profil ca cel absolvit, stabilită de comisia de bacalaureat județeană din noul domiciliu.

Perioada de înscriere pentru examenul de Bacalaureat 2022 este următoarea:

 • 23—27 mai 2022- Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen
 • 27 mai 2022- Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a

Pentru sesiunea august-septembrie 2022, înscrierea candidaților se va face în perioada 18 – 25 iulie 2022 pentru candidați la a doua sesiune de examen, inclusiv a candidaților care au promovat examenele de corigențe.

Citeste si:  Programă BAC 2022. Ce trebuie să înveți pentru proba de Limba și literatura română

Probele examenului de Bacalaureat vor începe ca de fiecare dată cu probele orale, urmând apoi examenele scrise pentru limba română, proba obligatorie a profilului, proba la alegere, dar și proba la limba maternă.

înscrieri BAC 2022

Probele orale

 • 6—8 iunie 2022 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A
 • 8—9 iunie 2022 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B
 • 9—10 iunie 2022 Evaluarea competențelor digitale — proba D
 • 13—15 iunie 2022 Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C

Calendarul probelor scrise

 • 20 iunie 2022 Limba și literatura română — proba E.a) — proba scrisă
 • 21 iunie 2022 Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisă
 • 22 iunie 2022 Proba la alegere a profilului și specializării — proba E.d) — proba scrisă
 • 23 iunie 2022 Limba și literatura maternă — proba E.b) — proba scrisă

Rezultatele vor fi afișate pe 27 iunie 2022 (până la ora 12:00), iar depunerea contestațiilor se va face în intervalul orar 12:00- 18:00. În perioada 28 iunie-30 iunie 2022 contestațiile vor fi rezolvate, urmând ca pe 1 iulie 2022 să apară rezultatele finale.

Citeste si:  Programă BAC 2022. Ce trebuie să înveți pentru proba de Istorie


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Horoscop chinezesc weekend 2-3 iulie 2022: Zodiile care uită de dezamăgire și... Horoscop chinezesc weekend 2-3 iulie 2022: Zodiile care uită de dezamăgire și suferință! Noroc și bunăstare vor aduce primele zile din Luna Caprei de Foc
kfetele.ro
Carburantul se reduce cu 50 de bani de la 1 iulie. Anunțul făcut de ministrul Energiei,... Carburantul se reduce cu 50 de bani de la 1 iulie. Anunțul făcut de ministrul Energiei, Virgil Popescu
spotmedia.ro
Povestea impresionantă a lui Technoblade, cel mai bun jucător de Minecraft care a murit... Povestea impresionantă a lui Technoblade, cel mai bun jucător de Minecraft care a murit la 23 de ani
spotmedia.ro
Lunile din an în care e mai mare riscul de avort Lunile din an în care e mai mare riscul de avort
b1.ro
Peter Imre, fostul director general de la Adevărul Holding, s-a stins din viață Peter Imre, fostul director general de la Adevărul Holding, s-a stins din viață
ziareonline.ro
Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei
infoactual.ro
Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea... Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea este mai importantă acum
evz.ro
Dispozitivul pe care mașinile sunt obligate să îl aibă la bord din 6 iulie. Șoferii nu... Dispozitivul pe care mașinile sunt obligate să îl aibă la bord din 6 iulie. Șoferii nu vor mai putea scăpa dacă încalcă legea
doctorulzilei.net
Bila leneșă, tratament naturist. Medic: „Facilitează eliminarea secretiei biliare şi... Bila leneșă, tratament naturist. Medic: „Facilitează eliminarea secretiei biliare şi dizolvă calculii biliari”
romaniatv.ro
Cătălin Botezatu a ajuns de urgență la spital. Diagnosticul crunt pus de medici Cătălin Botezatu a ajuns de urgență la spital. Diagnosticul crunt pus de medici
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si