VIDEO - Profesorilor le va fi interzis prin lege să facă meditații cu elevii lor

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că în viitoarea lege a Educaţiei va fi prevăzută interdicţia ca profesorii să facă meditaţii cu elevii de la clasele unde predau.

Author: Diana Bostan miercuri 18 mai 2022 , 08:07

educație

Sorin Cîmpeanu

[Sursa foto: Facebook- Sorin Cîmpeanu]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"Nu poţi împiedica un părinte să investească în educaţia propriului copil ”, susţine ministrul, care consideră că este "de bun simţ" ca un dascăl să nu facă meditaţii cu elevii cărora le predă la şcoală.

Citeste si: Bacalaureat 2022. Regulile pe care trebuie să le respecte elevii în timpul desfășurării examenelor

Sorin Cîmpeanu a vorbit despre noua lege a educației

"Este o chestiune de bun simţ ca un profesor să nu facă mediaţii cu propriii elevi. Pe de altă parte, meditaţiile sunt un lucru obişnuit în orice stat al acestei lumi, nu poţi împiedica un părinte să investească în educaţia propriului copil, dar trebuie respectate în acelaşi timp şi condiţiile de etică. La nivelul legii vom ridica această interdicţie- al noii legi a educaţiei care va rezulta pentru implementarea proiectului «România educată»- şi vom avea o comisie naţională de inspecţie şcolară cu prerogative de verificare a respectării normelor de etică

şi deontologie”, a afirmat Sorin Cîmpeanu marţi, la TVR.

Citeste si: Modele subiecte BAC 2022 Logică, argumentare și comunicare. Exerciții pe care să le faci dacă vrei să iei notă mare

El a menţionat că din comisie vor face parte "profesori de o probitate morală şi profesională fără cusur” şi care să aibă experienţă şi în inspecţia şcolară. 

Sorin Cîmpeanu așteaptă şi o metodologie subsecventă cu proceduri

"După ce vom avea adoptat pachetul legislativ de bază, vom avea şi o metodologie subsecventă cu proceduri”, a adăugat Cîmpeanu.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu: „Începând cu septembrie 2023, sistemul de educaţie din România va funcţiona pe cu totul şi cu totul alte baze”

Potrivit ministrului, şi până în prezent a existat o prevedere care interzicea medicaţiile cu elevii de la clasă, în Ordinul de ministru 4831 din anul 2018, care însă nu a fost respectat.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si