Insectele ciudate au invadat capitala si imprejurimile! Cum sa scapi de disconfortul produs de acestea
Actual

Insectele ciudate au invadat capitala si imprejurimile! Cum sa scapi de disconfortul produs de acestea

V.P.
12 aug 2017

Capitala si imprejurimile au fost invadate de o specie relativ noua de insecte. Este vorba despre Tigrul platanului sau Tigarul platanului (Corythucha ciliata). Mai exact, o specie originara din America de Nord, care afecteaza frunzele Platanului, dar uneori ataca si Frasinul.

Citeste si: Prima declaratie a lui Cristi Boureanu, la iesirea din puscarie: "Cel mai greu este sa fii ... "

Citeste si: Lovitura pentru crescatorii de animale! Targurile de porci, interzise in Romania!

Potrivit kidmagia.ro, in Romania, prezenta acestei specii a fost semnalata pentru prima data in urma cu 5-6 ani, cand platanii din Oradea au fost devastati de aceste insecte. Atacul masiv al daunatorului Corythuca Ciliata (Tigrul Platanului) a fost favorizat in primul rand de seceta persistenta si de temperaturile ridicate din acea vara.

Prin urmare, tot din cauza temperaturilor caniculare din ultima vreme, care au depasit 40 de grade Celsius la umbra, aceasta specie de insecte a pus stapanire pe Bucuresti si imprejurimi.

Adultul are dimensiune mica, intre 4-6 mm lungime, corpul este aplatizat. Capul are culoare gri deschis, ochii sunt bine dezvoltati, dar lipsesc ocelii, iar antenele sunt scurte.

Pe langa afectiunile fiziologice cauzate platanului, dejectiile acestui daunator produc degradarea spatiilor verzi precum si a obiectelor amplasate sub coroana acestuia, iar in contact cu pielea umana cauzeaza iritatii. in verile secetoase prezenta acestui daunator este in numar foarte mare.

Desi provoaca iritatii ale pielii, piscatura insectei fiind resimtita foarte tare, leziunile nu sunt la fel de mari ca cele provocate de tantari ori paianjeni. De cele mai multe ori nici nu se vad urmele intepaturii. Prin urmare, spalarea cu apa si sapun a zonei intepate sau aplicarea unui cubulet de gheata sunt remediile care pot fi aplicate imediat. Din pacate, spray-urile antitantari nu au efect.

Citeste si: Declaratia cu care a socat Cristian Pomohaci! “Sunt mai lacom si mai rau decat unul care nu are atat cat am eu”

Citeste si: "Aveti un sot scump si dulce. Toti baietii va transmit asta". Ce i-a spus Laurei Dinca un barbat eliberat dupa 20 de ani de inchisoare despre Cristian BoureanuCiteste mai mult aici

viewscnt
TAGURI: insecte, bucuresti

Urmareste-ne pe Facebook