Potrivit kidmagia.ro, in Romania, prezenta acestei specii a fost semnalata pentru prima data in urma cu 5-6 ani, cand platanii din Oradea au fost devastati de aceste insecte.

Atacul masiv al daunatorului Corythuca Ciliata (Tigrul Platanului) a fost favorizat in primul rand de seceta persistenta si de temperaturile ridicate din acea vara.

Prin urmare, tot din cauza temperaturilor caniculare din ultima vreme, care au depasit 40 de grade Celsius la umbra, aceasta specie de insecte a pus stapanire pe Bucuresti si imprejurimi.

Adultul are dimensiune mica, intre 4-6 mm lungime, corpul este aplatizat. Capul are culoare gri deschis, ochii sunt bine dezvoltati, dar lipsesc ocelii, iar antenele sunt scurte.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Pe langa afectiunile fiziologice cauzate platanului, dejectiile acestui daunator produc degradarea spatiilor verzi precum si a obiectelor amplasate sub coroana acestuia, iar in contact cu pielea umana cauzeaza iritatii.

in verile secetoase prezenta acestui daunator este in numar foarte mare.

Desi provoaca iritatii ale pielii, piscatura insectei fiind resimtita foarte tare, leziunile nu sunt la fel de mari ca cele provocate de tantari ori paianjeni. De cele mai multe ori nici nu se vad urmele intepaturii. Prin urmare, spalarea cu apa si sapun a zonei intepate sau aplicarea unui cubulet de gheata sunt remediile care pot fi aplicate imediat.

Din pacate, spray-urile antitantari nu au efect.

Citeste mai mult aici


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si