Institutul Clinic Fundeni: Doi pacienti şi o asistentă, diagnosticaţi cu coronavirus

Doi pacienti şi o asistentă medicală de la Institutul Clinic Fundeni au fost depistaţi pozitiv cu coronavirus. Pacienţii au fost transferaţi la spitale COVID, iar asistenta, asimptomatică, a fost internată, anunţă Institutul, care precizează că aceste cazuri nu îi pun în pericol activitatea.

A.M.S., sâmbătă 18 aprilie 2020 , 10:17

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

  ”La ICF se testează de COVID orice pacient care necesită internarea. Totodată sunt testaţi toţi angajaţii care lucrează în secţiile cu bolnavi în stare gravă.

  Conducerea ICF face toate eforturile să ţină secţiile cu pacienţi imunodeprimaţi cât se poate de sigure. De aceea, este testat personalul care intră în zonele verzi. Se încearcă astfel, să nu fie dus nici un pacient, indiferent de simptome, în secţiile unde sunt pacienţi internaţi cu boli grave”, explică reprezentanţii unităţii sanitare.

  Citeste si: Virusologi: Coronavirusul afectează şi creierul

  „Am testat-o fiindcă am început să testăm personalul. Testăm pacienţii şi personalul. Testarea pacienţilor si a personalului ne permite depistarea de timpuriu a oricărui posibil focar şi, totodată, identificarea cazurilor asimptomatice pentru continuarea în siguranţă a activităţii uniţăţii medicale. Astfel am identificat o persoană complet asimptomatică şi am izolat-o, respectiv asistenta medicală”, a declarat conf dr Anca Coliţă, manager IC Fundeni.

  Asistenta medicală nu a intrat în contact cu niciun pacient. Şi ea şi toţi cei care au intrat în contact cu ea au purtat echipament de protecţie.

  Cei doi pacienţi au fost transferaţi în spitalele COVID.

  Institutul Clinic Fundeni Coronavirus

  Citeste si: Un nou avertisment de la Organizația Mondială a Sănătății

  „Orice pacient care necesită internarea în Institutul Clinic Fundeni este izolat, i se face testul COVID şi stă în zona de izolare, singur în salon, până avem rezultatul testului. Dacă este negativ, se duce în zona verde a secţiei, dacă este pozitiv se transferă la spital dedicat COVID. Cei doi pacienţi au fost testaţi. Ei aşteptau rezultatul testului în izolare. Am făcut ancheta pentru fiecare din ei. Tot personalul cu care au intrat în contact a purtat echipament de protecţie. Când am primit testul pozitiv, i-am transferat”, a adăugat prof dr Alina Tănase director medical ICFundeni.

  Din 6 aprilie, ICF face teste pentru COVID, iar în prezent se fac 160 teste pe zi.

  Citeste si: Raed Arafat, răspuns către ”cei care zic că situaţia nu reflectă realitatea”: Dacă aveam cazuri mult mai multe, trebuia să avem un număr de decese care reflectau situaţia

   

  Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
  Te-ar putea interesa si