Se anunță o nouă insurecție în America! Ce vor să facă extremiștii în câteva zile

Se anunță o nouă insurecție în America. Extremiștii se organizează în vederea următorului pas pro-Trump. În timp ce publicul larg a fost îngrozit de ceea ce s-a întâmplat la Capitoliu, în mediile extremiste de dreapta ceea ce s-a întâmplat este privit ca un succes. Care trebuie repetat.

Author: Razvan Ilie duminică 10 ianuarie 2021 , 13:03

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În aceste zile când America analizează evenimentele și încearcă să dea un sens violenței care a lăsat în urmă cinci morți- inclusiv un ofițer al Poliției Capitolului SUA- experții avertizează că apelurile la

violență s-au intensificat înainte de Ziua Inaugurării, în care președintele ales, Joe Biden, va depune jurământul.

Potrivit CNN, în săptămânile, zilele și orele de dinaintea asediului de săptămâna trecută de la Capitoliu, susținătorii zeloși ai președintelui Donald Trump transmiteau mesaje care incitau la lansarea unui război civil și la atacuri asupra forțelor de ordine, dar și la ură la adresa Congresului.

Citeste si: Donald Trump, suspectat că ar putea lansa un atac nuclear

Extrema dreaptă se pregătește pentru un nou asalt

Aceste mesaje sunau așa: "Trump sau război. Astăzi. Atât de simplu." "Dacă nu știi să tragi, trebuie să înveți.

ACUM." "Vom lua cu asalt clădirile guvernamentale, vom ucide polițiști, vom ucide agenți de securitate, vom ucide angajați și agenți federali și vom cere o renumărare (a voturilor)." "Trump va fi instalat pentru un al doilea mandat pe 20 ianuarie!!", a scris un comentator pe thedonald.win, un forum online pro-Trump, joi, a doua zi după asediu.

"Nu trebuie să-i lăsăm pe comuniști să câștige. Chiar dacă trebuie să ardem DC. Mâine luăm înapoi DC și ne luăm țara înapoi!!", sunt mesajele care au dus la violențele fără precedent în SUA.

Citeste si: Cum a ratat un pasager zborul cu "avionul morții" din Jakarta. Testul de coronavirus l-a salvat

Inaugurarea lui Joe Biden, o zi așteptată cu teamă în SUA

Experții online avertizează că apelurile la violență s-au intensificat înainte de Ziua Inaugurării, în care președintele ales, Joe Biden, va depune jurământul- 20 ianuarie.

" Vedem că au loc discuții în rândul acestor extremiști de dreapta- se simt încurajați în acest moment", a declarat Jonathan Greenblatt, CEO-ul Ligii Anti-Defăimare, care urmărește și contracarează acțiunile de incitare la ură." Ne așteptăm ca această violență să se intensifice în zilele viitoare".

John Scott-Railton, cercetător principal la Citizen Lab, în cadrul Universității din Toronto, care monitorizează securitatea cibernetică- a declarat că este „teribil de îngrijorat” de inaugurare.

"În timp ce publicul larg a fost îngrozit de ceea ce s-a întâmplat (miercuri) la Capitoliu, în anumite zone ale conversației de dreapta ceea ce s-a întâmplat este privit ca un succes", a spus el pentru CNN.

În zilele și săptămânile de dinaintea atacului asupra clădirii Capitoliului semnele că protestul ar putea degenera în violență erau foarte multe, dar au fost ignorate, spun analiștii.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si