Internata pentru o operatie la picior, externata in sicriu. Familia femeii rupe tacerea: "Au venit abia cand urlam de durere sa-mi vad mama murind pe brate"

Supravietuim intr-un sistem infect stricat de la o zi la alta. Asta spun medicii care rup tacerea si povestesc de ce mor oamenii cu zile in spitalele din Romania. Este cazul recent al unei batrane care s-a internat pentru o operatie la picior si nu a mai iesit vie din spital. Se intampla in Capitala la Spitalul Pantelimon.

Webeditor: A.C. Author: Stirile Kanal D joi 31 august 2017 , 19:10

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Si-a adus mama la spital pentru o simpla operatie la picior insa nu a mai iesit vie de acolo. Este tragedia unei familii povsteste cu durere in suflet ce se intampla in spitalul Pantelimon din Capitala.

Infirmierele umbla cu manusile la doua trei paciente cu aceeasi pereche de manusi.

E inuman asa ceva! E inuman!

“Spitalul nu are! N-avem unde. N-avem saci, n-avem manunsi!”, raspund infirmierele.

Dialogul nu se opreste aici. Nu numai ca infirmiera nu da niciun semn de regret dar o mai si trage la raspundere pe femeia care a observat neregula.

“Deci, atata timp cat pacientul nu face nicio observatie v-ati gasit dumneavoastra sa-mi faceti observatie”, spune femeia.

“A luat aici acest stafilococ nenorocit care mi-a omorat mama! A facut septicemia”, povesteste barbatul a carui mama nu a mai avut nicio sansa. 

“Medicul curant a anuntat terapia intensiva si totusi terapia intensiva la un spital de urgenta a spus ca nu are locuri nu are paturi! Nici macar in 24 de ore nu a ajuns la terapie intensiva! Nici in 24 de ore. Dupa care s-a constatat decesul”, povesteste femeia.

Medicul care a operat-o pe femeie la picior s-a declarat neputincios in fata sistemului.

“M-am dus la terapie, ati vazut, v-am aratat telefoanele. Deci, n-am ce sa fac daca sistemul este cum este si functioneaza cum functioneaza. Doamna doctor are toate paturile pline si anunta pe chirurgie pe terapie, ba luati-va oamenii, aia nu vor sa-si ia oamenii, raman acolo, ce fac? La ora sapte jumate de doua ori am sunat la Sfantul Ioan, prima oara mi-au inchis a doua oara am insistat! Si domnule nu, ca nu-i de mine, ca noi n-avem ce sa-i facem ca trebuie internata in terapie, ca n-avem locuri ca Fundeniul avem pacienti de transferat la Fundeni, Fundeniul nu primeste, avem de la Panduri, Panduri nu primeste si tot asa! Despre asta e vorba”, mai spune barbatul.

“Am tipat si in momentul in care a murit sa vina sa ma ajute cineva. Nu a venit nimeni. A veint cand urlam de durere sufleteasca sa-mi vad mama murind pe bratele mele, m-au dat afara si-au incercat s-o resusciteze dar deja era prea tarziu”, adauga acesta. 

"Toata noaptea am strigat dupa ajutor si ea s-a chinuit in dureri groaznice nefacand pipi neavand oxigen! Au pus-o la oxigen dar furtunul trebuia sa i-l tin cu mana. Cine? Eu trebuia sa i-l tin cu mana ca nu stateau furtunele. deci nu era nimic la locul lui acolo, nu era o masca pe figura sa-i fi pus cu oxigen nu era nimic”, mai povsteste barbatul.

Insa niciuna dintre aceste conditii nu este indeplinita asa cum trebuie dupa spusele medicilor ingenunchiati de sistem.

Seara sunt doua asistente intotdeauna. Niciodata nu o sa vedeti 3, 4, 5! Pe tura de noapte, doua! 80 de paturi o asiatenta. Dar cand e una? O asistenta la 40 de paturi. La 80 de paturi!”, spun medicii.

Pana si mobilierul din cabinet este cumparat cu bani de acasa de catre medici: “ Dulapurile, cabina de dus, frigiderul, televizorul, mobilierul, paturi, tot si asta care ar trebui sa fie al spitalului tot de noi e cumparat.Tot ce e aici calorifere scaune perdele tot! Cand se vorbeste de spital de sananate e tabu, nimeni nu... Ca sunt sanatos, n-am eu nevoie. Dar in momentul cand te lovesti de sistem si vezi dramele de acolo atunci incepi sa spui, ba, ca de ce nu, ca de ce nu? Fiindca nimeni nu se implica! Sitemul e... bolnav!”.

Mai rau este ca spitalul nu asigura nici macar medicamentele pentru oamenii care cotizeaza la sistemul de sanatate o viata in treaga.

Megem la antibiotice sa vedeti antibioticele in spital. Ia uitati! Deci, uitati cum este! Nici nu mai apar medicamentele, uita sa mai apara....


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si