Internet gratuit in mijloace de transport in comun si in centrul orasului, in cadrul proiectului Timisoara Smart City

O retea de internet wireless gratuit este functionala, in Piata Victoriei, Piata Unirii si Piata Libertatii, din Timisoara, dar si in mai multe mijloace de transport in comun, in cadrul programului Timisoara Smart City, care reprezinta o colaborare intre Primaria Timisoara, Continental Romania si Orange Romania.

Author: V.P. marți 18 iulie 2017 , 15:27

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Cetatenii vor avea Internet Wi-Fi gratuit securizat in Piata Victoriei, Piata Unirii si Piata Libertatii, prin

simpla selectare a retelei "Continental Free Wi-Fi”.

Platforma Smart City Orange are la baza o interfata deschisa si interogabila pentru programarea de aplicatii (API), Continental oferind astfel ocazia oricarui start-up tech sa dezvolte noi aplicatii destinate orasului si cetatenilor sai.

"Una din prioritatile modernizarii Timisoarei in perioada pe care o traversam este implementarea de solutii din conceptul de smart city. Acest lucru, ca si nevoia de comunicare tot mai acuta, in general, in spatiul virtual, fac din asigurarea conectivitatii la si prin Internet o preocupare subsecventa pe masura. Ne bucuram ca am reusit, cu ajutorul partenererilor privati Continental Romania si Orange Romania, sa asiguram conexiune gratuita la internet pentru cetatenii Timisoarei si turisti, in principalele piete din centrul orasului – Piata Victoriei, Piata Libertatii, Piata Unirii. Cu siguranta, acesta este doar inceputul! ”, a declarat Nicolae Robu, primarul mnunicipiului Timisoara.

"Continental este un partener de incredere al comunitatii locale inca din 1999. Prin acest proiect dorim sa oferim timisorenilor si celor care viziteaza orasul mai multa libertate de miscare, printr-o conexiune continua, gratuita, la internet, in Piata Unirii, Piata Libertatii si Piata Operei.

in urmatorii trei ani, alaturi de Primaria Timisoara si Orange Romania vom participa activ la elaborarea si implementarea in parteneriat a unor solutii de tip smart care raspund nevoilor de dezvoltare comunitara identificate la nivelul Municipiului Timisoara “, a adaugat Sorin Samonid, directorul fabricii de anvelope Continental din Timisoara.

Accesul la internet gratuit este disponibil in Piata Victoriei, Piata Unirii si Piata Libertatii, dar si in mai multe mijloace de transport in comun. Parteneriatul intre Continental, Orange si autoritatile locale se intinde pe o durata de trei ani.

Scopul proiectului vizeaza cresterea accesului publicului larg la beneficiile aduse de solutiile de tip smart city, in municipiul Timisoara.

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si