Internii din Ministerul Muncii primesc, la doi ani de la angajare, o prima de 1000 de euro

Ministrul Muncii a elaborat un proiect de lege potrivit caruia internii din cadrul Ministerului vor putea fi platiti pentru activitatea prestata. De asemenea, se va oferi su o prima de la stat pentru internii care devin angajati.

A.L., joi 07 septembrie 2017 , 13:57

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Legea, aflata la stadiul de proiect, reglementeaza modalitatea de efectuare a programelor de internship pentru persoanele care au implinit varsta de 16 ani. Iata care sunt principalele reglementari, care trebuie avute in vedere de orice firma sau institutie care organizeaza cursuri de internship, dar si de tinerii care doresc sa se inscrie in programele de internship.

“Pe parcursul unui an calendaristic, in functie de numarul de salariati, organizatia gazda poate incheia in mod simultan contracte de internship pentru un numar de interni care nu poate fi mai mare de 5% din numarul total al acestora”, scrie in proiect

Contractul este pe sase luni si se considera vechime in munca

“Contractul de internship se incheie pe o durata de cel mult 6 (sase) luni, fara posibilitatea prelungirii. (…) Intre intern si organizatia gazda nu pot fi incheiate mai mult de un contract de internship. (…) Incheierea unui contract de internship in scopul de a evita incheierea unui contract individual de munca pentru efectuarea activitatii respective este interzisa, sub sanctiunea nulitatii absolute.  (…) perioada in care internul a desfasurat activitatea in baza contractului de internship se considera vechime in munca, si, dupa caz, vechime in specialitate, in functie de tipul activitatii”, se arata in proiect
Internul va primi cel putin 50% din salariul minim, timpul maxim de munca este de sase ore pe zi. Internul are dreptul la o indemnizatie lunara neta de internship, din partea organizatiei gazda, al carei cuantum este stipulat in contractul de internship. (2) in situatia prevazuta la alin. (1) indemnizatia de internship a internului, stabilita prin contractul de internship, este egala cu cel putin 50% din echivalentul salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata. (3) Activitatea unui intern, incadrat in baza unui contract de internship, este de 6 ore pe zi, in regim de maxim 30 de ore pe saptamana, timp de cinci zile urmate de doua zile consecutive de repaus”, scrie in proiect.

Orele suplimentare sunt interzise.

La doi ani de la angajare, fostul intern primeste de la stat o prima de 1.000 de euro.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si