Interviu fabulos cu Simona Halep! Ce spune despre accidentări, familie și carieră: ”Mă trezeam și noaptea în somn plângând”

Simona Halep este, probabil, cea mai apreciată sportivă din România la nivel internațional și e jucătoarea de tenis care a marcat, în lan mondial, o serie de premiere cu care ne putem mândri.

Author: Radu C. Munteanu marți 21 iulie 2020 , 08:51

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cu toate acestea, în spatele reușitelor indiscutabile cu care Simona Halep se poate mândri, sunt ore de muncă, luni de dezamăgiri, accidentări grave și visuri încă neîndeplinite.

Citeste si: Decizie incredibilă a Simonei Halep! Toni Iuruc a rămas mască când a aflat: a amânat nunta! EXCLUSIV

Citeste si: Veste uriașă pentru Simona Halep! Vedeta tenisului mondial e în culmea fericirii

Citeste si: Simona Halep, în culmea fericirii! Este vorba despre un copil!

În interviul cu Raluca Olaru de la Players’ Lounge, formatul în care Raluca intervievează jucătoarele de tenis din România pe www.treizecizero.ro Simona Halep a vorbit despre beneficiul neașteptat pe care l-a avut perioada de carantină pentru

ea: o pauză mentală de care avea mare nevoie pentru a reveni cu forțe proaspete în teren. ”A fost o perioadă pe care mi-am dorit de vreun an și ceva. Eram foarte obosită mental și mă simțeam epuizată de la zi la zi. N-a fost o perioadă plăcută, pentru că a trebuit să stăm în casă cu toții. Dar pot spune că am profitat de această perioadă pentru a mă odihni și a-mi încarca bateriile pentru ceea ce va urma, deoarece sunt sigură că turneele vor reveni la normal și vom avem posibilitatea de a juca din nou”, spune Simona Halep.

Mai mult, pare-se, pandemia a ”picat la fix” pentru Simona Halep. ”Înainte de Dubai am făcut un antrenament de pregătire fizică și acolo a a apărut o ruptură de fasciita plantară. Jucând la Dubai am forțat, s-a agravat accidentarea, iar după am făcut un RMN și mi s-a spus că peste 40% din fascia plantară este ruptă și va trebui să stau cam 3-4 săptămâni fără să fac nimic. Și atunci a venit pandemia și am putut să mă tratez cum trebuie”, a recunoscut Simona Halep.

 

Simona Halep, în top de 10 ani

Simona Halep este jucătoarea de tenis care a reușit să stea cel mai mult timp în top 10 mondial de la începuturile clasamentelor WTA până acum. „Nu cred că am făcut ceva special încât să-mi meargă atât de bine în toți acești ani. Faptul că nu am ieșit din top 100 la început, top 50 și apoi top 10 nu a însemnat că în fiecare săptămână am fost la nivel maxim. Am reușit să joc bine în perioade în care a trebuit să joc bine. Am avut și eu căderi; am avut săptămâni întregi în care nu simțeam jocul, nu prindeam ritmul sau am avut mici accidentări. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că nu am avut vreo operație sau accidentare gravă. Am avut, într-adevăr, o accidentare la spate, dar mi-am revenit repede pentru că mereu când am avut câte o problemă m-am oprit și am încercat să mă fac bine repede; nu am tras de mine, nu am jucat cu dureri. Lucrul ăsta nu l-am făcut niciodată și acesta e probabil motivul pentru care nu am avut niciodată accidentări grave. Nu am fost săptămână de săptămână la nivel maxim. Am avut multe căderi pe durata unui an, dar am reușit să joc bine sub presiune; atunci când a trebuit să am un rezultat bun, l-am avut. Dar faptul că sunt acolo de atâția ani mă bucură și pe mine și îmi dovedește că, totuși, am fost constantă în munca pe care am făcut-o. Adică zi de zi m-am dus la program și am respectat tenisul 100%. Și faptul că nu m-am abătut de la program și de la dorința de a fi din ce în ce mai bună a făcut acest rezultat posibil, să fiu acolo ani la rând”, a spus Simona Halep pentru sursa citată.

Cea mai mare dezamăgire a sportivei Simona Halep

Chiar dacă se poate lăuda cu două turnee de Grans Șlem câștigate și alte câteva zeci de premii, Simona Halep a avut și momente dificile în carieră pe care le-a depășit doar cu ajutorul celor din preajmă. ”Cel mai mult m-au ajutat oamenii de lângă mine, asta pe primul plan. Faptul că nu am cedat niciodată, chiar dacă am avut un moment extrem de greu nu am simțit că vreau să mă las și că nu mai pot face față presiunii. Cel mai greu moment din cariera mea a fost în 2017, când am pierdut finala cu Ostapenko. Trei luni am fost, trebuie să recunosc, într-un fel de depresie sau o anxietate exagerată. Pentru că mă trezeam și noaptea în somn plângând pentru acel meci, dar cu toate astea nu am lipsit nicio zi de la antrenament. Iar Darren mi-a spus o chestie foarte interesantă atunci: nu foarte mulți sportivi reacționează așa când au un eșec foarte mare; pentru că a fost cel mai mare eșec al carierei mele de până atunci, chiar dacă o finală de Grand Slam nu e eșec. Dar faptul că am condus meciul mult și nu am reușit să închid a fost un eșec pentru mine. El mi-a spus că am puterea necesară să merg mai departe, fără să las acel meci să mă afecteze în totalitate. Și atunci am prins și mai multă încredere și mi-am spus că sunt o persoană puternică și trebuie să merg în continuare să lupt pentru ceea ce îmi doresc”, a mai povestit Simona Halep.

Simona Halep vrea copii

Chiar dacă, la începutul acesti an, Simona Halep și-a anunțat apropiații că va mai juca maximum doi ani și că apoi se va dedica familiei, pandemia a făcut-o să se răzgândească. ”Odată cu pandemia asta am realizat că locul meu e pe teren și asta mă face să trăiesc cu adevărat. Vreau să mă bucur de faptul că pot juca încă la un nivel înalt, așa că următorii 4-5 ani vreau să joc tenis. Apoi, după tenis, îmi doresc să-mi întemeiez o familie; o familie înseamnă că vreau să am un copilaș. Aș vrea să mă dedic în totalitate copilului, astfel încât să-i ofer o educație pe care eu am primit-o de la părinții mei, să-i fiu un sprijin. După asta, mi-aș dori să mă întorc la tenis – dar îmi e greu să spun ce mi-aș dori să fac. Îmi doresc să mă dezvolt și spre alte părți, nu doar în sport. Dar, poate, o să mă implic cu fundația mea, o să ajut alți copii sau o să îi îndrum spre tenis. Ceva concret nu am. Acum vreau doar să joc tenis și apoi o să văd ce se întâmplă, de la an la an”, a spus Simona Halep.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si