O nouă lege în România! Află ce nu mai ai voie să faci cu certificatul de naștere și cu cel de căsătorie

Un anunț important pentru toți românii. O nouă lege în țară. Plastifierea certificatelor de naștere, căsătorie sau deces duce la anularea acestor acte. Legea a intrat în vigoare la noi în țară încă din data de 2 mai 2022.

Author: Georgiana Balaban miercuri 11 mai 2022 , 08:33

interzisă plastifierea documentelor

O nouă lege în România!

[Sursa foto: Arhivă]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Din luna mai, românii trebuie să renunțe la plastifierea certificatelor de stare civilă (certificat de naștere, căsătorie, deces). Dacă aveți documentele plastifiate, acest lucru duce automat la anularea actelor, conform legii în vigoare.

Anunț important pentru toți românii

Această lege a fost promulgată de Klaus Iohannis- președintele țării.

A intrat în vigoare pe 2 mai 2022. Iohannis a promulgat recent și legea conform căreia copiii nu pot avea mai mult de trei prenume.

Citește si: Acest tip de locuințe nu mai poate fi închiriat în România

Trebuie să știți că modificarea sau completarea fără drept ori plastifierea certificatelor de stare civilă, adică a celor de naștere, căsătorie sau deces, duce automat la anularea lor, potrivit legii. Aceste documente plastifiate ori modificate sau completate fără drept devin nule.

Citește si: Superstiții în Duminica Slăbănogului. Este ziua când Mântuitorul Hristos a vindecat un slăbănog în zi de sâmbătă

Citeste si: „Tu erai invizibilă în această emisiune până ai intrat într-o cunoaștere cu Laurențiu”. Larisa pune tunurile pe Lorena! Aflați ce își vor spune concurentele mâine, 29 septembrie, în „Casa iubirii”, de la orele 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citeste si: Theo Rose a vorbit despre nuntă cu lacrimi în ochi! De ce nu va îmbrăca rochia de mireasă?!- wowbiz.ro

Această lege modifică Legea nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civilă, pentru a stabili clar că este interzisă modificarea sau completarea fără drept ori plastifierea certificatelor de stare civilă, potrivit avocat.net.ro.

interzisă plastifierea documentelor

Este interzisă plastifierea documentelor oficiale.

[Sursa foto: Arhivă]

Ofițerii de stare civilă, funcționarii din cadrul direcției de evidența populației sau din cadrul serviciilor publice comunitare de evidență a persoanelor sunt în măsură să declare nule aceste acte.

Citește si: Programă BAC 2022. Ce trebuie să înveți pentru proba de Chimie

Plastifierea reprezintă acoperirea documentelor în format tipărit cu un strat de plastic protector, interzisă în ceea ce privește certificatele. De asemenea, părintele nu va putea da mai mult de trei prenume copilului.

Citește si: Mercur retrograd 2022. Când e mercur retrograd anul acesta și cum influențează viața nativilor

Citește si: 4 locuri din România pe care să le vizitezi vara


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI