"Inteligenta lui este intacta. Intelege tot, stie tot. Il vad in ce stare e si-mi aduc aminte cum era inainte", spune mama lui.

Numai Dumnezeu stie ce este in sufletul acestor parinti, care isi privesc nepunciosi fiul chinuit de boala. Mai anul trecut, Cristian era un tanar de pus in revista. Chipes si extrem de inteligent, student in anul intai la Informatica. Totul parea ca intr-o poveste... pana intr-o zi.



TEODORA TUDORAN, mama lui Cristian: Dintr-o data a inceput sa tremure, sa-i fie afectata coordonarea miscarilor si vorbirea. Acum are 46 de kilograme. A avut 70.

La 21 de ani, Cristian nu vrea sa-si tina mainile ridicate si nici picioarele chircite. Dar, din cauza bolii rare de care sufera, organismul nu-l mai asculta. In schimb urechile aud si ochii inteleg tot. Cand vede durerea mamei, reactia tanarului este cutremuratoare.

TEODORA TUDORAN, mama lui Cristian: In prima zi cand i-am adus carutul, a plans, pentru ca a zis de asta imi era frica.

Imaginile care iti sfasaie inima sunt rezultatul maladiei Wilson, cea cu care Cristian s-a nascut.

TEODORA TUDORAN, mama lui Cristian: Are in organism o gena defecta, care nu il mai ajuta sa scoata cuprul din organism si stim ca orice mancam contine toate metalele pamantului.
Si la el cuprul nu se elimina, se depoziteaza in organe.

Acum cuprul s-a depus la nivelul creierului si i-a afectat centrul vorbirii. Comunica doar cu ajutorul unei tablete.

Tratamentul si recuperarea sunt extrem de costisitoare.

TEODORA TUDORAN: Statul nu deconteaza decat 10 zile pe luna daca este tratament.Cat am fost anul trecut la recuperare incepuse sa spuna propozitii, cuvinte, sa-si dezbrace bluza singur.


Cristian are nevoie de tratament continuu 30 de zile pe luna...Iar asta ar insemna 10 mii de lei pe luna. Imposibil pentru familia in care numai tatal munceste acum. In casa intra doar 1400 de lei pe luna.

Familia si prietenii i-au ajutat nu numai moral ci si financiar, insa acum nu mai au posibilitati. Orice ajutor cat de mic e binevenit. Nu numai de Craciun se pot intampla miracole. Tatal lui Cristian are doua conturi deschise pentru fiul sau. Unul in lei si celalalt in valuta, iar toti cei care vor sa doneze o pot face in conturile afisate pe ecran.

CONT IN LEI: RO 63 RNCB 0281 0122 7857 0001
TITULAR CONT: TUDORAN IONEL

CONT IN EURO: RO 13 RZBR 0000 0600 1823 8293
TITULAR CONT: TUDOREL IONEL

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si