Intrarea Maicii Domnului în Biserică, 21 noiembrie 2018. Ziua în care ţi se îndeplineşte cea mai mare dorinţă

Intrarea Maicii Domnului în Biserică, 21 noiembrie 2018. Ca şi tradiţie, în această zi, credincioşii trebuie să aibă candelă aprinsă în casă, iar focul să ardă în cămin toată noaptea, ca în viaţa familiei să vină norocul. Este momentul în care credincioşii se roagă pentru împlinirea celei mai mari dorinţe pe care o au.

E. V., marți 20 noiembrie 2018 , 13:50

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Intrarea Maicii Domnului în Biserică, Sărbătoarea Luminii sau Ovodenie aşa cum mai este numită, este prima mare sărbătoare din Postul Crăciunului, prăznuită la data de 21 noiembrie.

Intrarea Maicii Domnului în Biserică, 21 noiembrie 2018. Este sărbătoarea aducătoare de noroc şi bucurie şi sunt respectate o serie de obiceiuri.

Intrarea Maicii Domnului în Biserică, 21 noiembrie 2018. Ca şi tradiţie, în această zi, credincioşii trebuie să aibă candelă aprinsă în casă, iar focul să ardă în cămin toată noaptea, ca în viaţa familiei să vină norocul.

Este momentul în care credincioşii se roagă pentru împlinirea celei mai mari dorinţe pe care o au.

Intrarea Maicii Domnului în Biserică, 21 noiembrie 2018. Se spune că aşa cum este vremea de Ovodenie aşa va fi toată iarna. Dacă noapte va fi senină, anul viitor va fi secetos şi pomii nu vor avea rod bogat. În schimb, dacă ninge, va urma o iarnă cu multă zăpadă şi un an roditor. Dacă este soare, va urma o vară secetoasă.

Intrarea Maicii Domnului în Biserică, 21 noiembrie 2018. Această sărbătoare le îndeamnă pe femei să dea dovadă de blândeţe şi bunătate ca să aibă un an fără necazuri şi decepţii.

Intrarea Maicii Domnului în Biserică, 21 noiembrie 2018. În ziua Intrării Maicii Domnului în Biserică, tinerii şi, mai ales, copiii pun în vase cu apă şi agheasmă crengi de măr care sunt ţinute la lumină şi căldură ca să înmugurească şi să înflorească pentru a fi folosite în noaptea de Anul Nou ca sorcove.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Rezultate Loto 6 din 49 joi, 22 aprilie 2021. Numerele extrase astăzi - Joker, Noroc Live Rezultate Loto 6 din 49 joi, 22 aprilie 2021. Numerele extrase astăzi - Joker, Noroc Live
spotmedia.ro
Nicuşor Dan n-ar vrea să scumpească locurile de parcare din București. USR PLUS și PNL... Nicuşor Dan n-ar vrea să scumpească locurile de parcare din București. USR PLUS și PNL susțin creșterea taxelor
spotmedia.ro
Vor fi tot mai puțini cei care doresc să se vaccineze, iar coerciția nu funcționează.... Vor fi tot mai puțini cei care doresc să se vaccineze, iar coerciția nu funcționează. Ce e de făcut? Interviu
b1.ro
Tragedie în lumea artistică! A murit o mare valoare a României, la doar 43 ani, din... Tragedie în lumea artistică! A murit o mare valoare a României, la doar 43 ani, din cauza Covid-19 (VIDEO)
infoactual.ro
Drama neștiută a lui Florin Piersic! Clipele cumplite prin care a trecut marele actor Drama neștiută a lui Florin Piersic! Clipele cumplite prin care a trecut marele actor
infoactual.ro
Previziuni Carmen Harra despre război: Va schimba lumea pentru totdeauna Previziuni Carmen Harra despre război: Va schimba lumea pentru totdeauna
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si