Intreaga ortodoxie sarbatoreste "Duminica orbului din nastere"! Iata ce nu ai voie sa faci in aceasta zi importanta!

Ziua de 13 mai este importanta in calendarul ortodox, marcheaza a 6-a duminica dupa Pasti si este marcata cu cruce rosie. A 6-a duminica dupa Pasti este cunoscuta pentru credinciosi drept Duminica orbului din nastere.

Author: G. S. sâmbătă 12 mai 2018 , 15:26

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Este o sarbatoare marcata in calendar cu cruce rosie si, de aceea, femeile si barbatii nu au voie sub nicio forma sa lucreze, sa faca treburi gospodaresti, sa taie, sa coase ori sa spele.

Este indicat ca crestinii sa mearga la biserica, acolo unde preotii vor tine in ziua de duminica, 13 mai, o slujba importanta, si anume pilda orbului din nastere, o predica cu semnificatii profunde.

Un orb din nastere primeste vindecare de la Hristos. Ucenicii auzind ca acesta nu a vazut niciodata, ii cer socoteala Invatatorului: "Cine a pacatuit: acesta sau parintii lui, de s-a nascut orb?" (Ioan 9, 2).  Intrebarea apostolilor cu privire la pacatele orbului este fara sens, daca tinem seama ca acesta nu vazuse niciodata. Daca orbirea ar fi fost cauzata de propriile pacate, atunci acestea ar fi trebuit savarsite inainte de nasterea sa, deci intr-o alta viata. Ori credinta in reincarnare este straina de invatatura Bisericii, informeaza crestinortodox.ro.

Este bine ca in data de 13 mai, sa nu se munceasca, duminica fiind considerata o zi de odihna.

 

Sursa: Spynews


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si