Inundatii puternice in Coreea de Nord: 133 de persoane si-au pierdut viata, iar alte 395 au disparut. Peste 35.500 de locuinte sunt afectate

ONU a anunţat luni dimineaţă că cel puţin 133 de persoane şi-au pierdut viaţa până în acest moment, în vreme ce alte 395 au dispărut în urma inundaţiilor puternice care au lovit Coreea de Nord. De asemenea, zeci de mii de persoane au rămas fără locuinţă, după ce precipitaţiile abundente din ultimele zile au provocat viituri de-a lungul râului Tumen, scrie AFP.

Author: A.S. Editor: Andreea Sarpe luni 12 septembrie 2016 , 11:27

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Peste 107.000 de persoane au fost forţate să-şi părăsească locuinţele din bazinul râului Tumen, care separă Coreea de Nord de China şi Rusia.
Între timp, presa nord-coreeană a relatat că locuitorii din zona nordică a ţării trec printr-o grea încercare.
Peste 35.500
de locuinţe au fost afectate de inundaţiile puternice, iar 69% dintre acestea au fost complet distruse. Alte 8.700 de clădiri publice au fost deteriorate.
De asemenea, aproximativ 16.000 de hectare de teren agricol au fost inundate, iar 140.000 de persoane au nevoie de ajutor de urgenţă.
Între timp, un grup format din agenţii ale Naţiunilor Unite şi organizaţii non-guvernamentale internaţionale au vizitat zonele afectate de inundaţii alături de Crucea Roşie din Coreea de Nord.
Organizaţiile umanitare au distribuit alimente, adăposturi improvizate, kituri pentru gătit, medicamente şi sisteme de purificare a apei către cetăţenii nord-coreeni afectaţi de inundaţii.
Executivul nord-coreean depune eforturi considerabile pentru redeschiderea drumurilor şi distribuirea de ajutoare şi materiale de construcţie. Prioritatea Phenianului este ridicarea a 20.000
de locuinţe până la începutul lunii octombrie, înainte de începutul iernii geroase nord-coreene.

Peste 107.000 de persoane au fost forţate să-şi părăsească locuinţele din bazinul râului Tumen, care separă Coreea de Nord de China şi Rusia. Peste 35.500 de locuinţe au fost afectate de inundaţiile puternice, iar 69% dintre acestea au fost complet distruse. Alte 8.700 de clădiri publice au fost deteriorate.De asemenea, aproximativ 16.000 de hectare de teren agricol au fost inundate, iar 140.000 de persoane au nevoie de ajutor de urgenţă.

Între timp, un grup format din agenţii ale Naţiunilor Unite şi organizaţii non-guvernamentale internaţionale au vizitat zonele afectate de inundaţii alături de Crucea Roşie din Coreea de Nord. Organizaţiile umanitare au distribuit alimente, adăposturi improvizate, kituri pentru gătit, medicamente şi sisteme de purificare a apei către cetăţenii nord-coreeni afectaţi de inundaţii.
Executivul nord-coreean depune eforturi considerabile pentru redeschiderea drumurilor şi distribuirea de ajutoare şi materiale de construcţie. Prioritatea Phenianului este ridicarea a 20.000 de locuinţe până la începutul lunii octombrie, înainte de începutul iernii geroase nord-coreene, scrie News.ro.

Citeste si: Mihaela și Robert au avut prima escapadă romantică. Cum a decurs prima lor întâlnire în afara casei:”Aș merge oriunde cu tine”- kanald.ro

Citeste si: Dinu Maxer a vorbit despre medicul estetician cu care Deea a fost acuzată că l-a înșelat- wowbiz.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si