Ocna Sibiului, Apoldu de Sus si Saliste se confrunta cu probleme grave cauzate de inundatii. Zeci de pompieri, jandarmi si militari din cadrul Garnizoanei Sibiu au fost trimisi sa ridice un dig mobil de 200 de metri in Ocna Sibiului, unde paraul Visa a iesit din matca si ameninta mai multe gospodarii.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

„In sedinta de urgenta condusa de secretarul de stat Raed Arafat, desfasurata la Primaria Ocna Sibiului, s-au dispus masurile de relocare a fortelor, echipajelor si materialelor pe judet. Pe paraul Saliste va fi instalat un dig mobil la iesirea din Saliste spre Gales, in lungime de 200 de metri. La Cristian, pe strada XIV, au fost ridicate diguri din saci cu nisip, pe o lungime de 200 de metri, pe malul Cibinului. Pe strazile VII si VIII se va ridica un dig mobil de 200 de metri. Pe malul Raului Negru care intra in Orlat se vor ridica diguri din saci cu nisip. La Ocna Sibiului continua consolidarea malului paraului Visa”, a precizat Prefectura Sibiu, intr-un comunicat de presa.

In municipiul Sibiu, raul Cibin a depasit cota de inundatie cu 3 centimetri (353 cm, fata de 350 cm).

Din acest motiv, se instaleaza diguri din saci cu nisip in dreptul unei fabrici de conserve.

„In Marginimea Sibiului nu s-a dispus evacuarea populatiei, insa nu excludem aceasta posibilitate, in conditiile in care se prevad averse de ploaie de 70-80 de litri/metrul patrat, intr-un timp foarte scurt”, a precizat prefectul Adela Muntean, care se afla pe teren impreuna cu seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat.


 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si