Directorul Directiei de Sanatate Publica Arges, Sorina Hontaru, a declarat, pentru Mediafax, ca in acest sezon s-au prezentat la medic sase argeseni suspecti de boala Lyme care apare ca urmare a muscaturii de capuse, iar la doi pacienti s-a confirmat diagnosticul.

Pacientilor li s-au recoltat probe care au fost trimise pentru confirmare la Institutul Cantacuzino din Bucuresti. Primul caz de boala Lyme confirmat a fost la o femeie de 70 de ani, din Pitesti, care a fost internata la Institutul "Matei Bals", din Capitala.

Celalalt caz confirmat este al unui barbat, de 44 de ani, din Pitesti, care a fost internat la Sectia Boli Infectioase Adulti de la Spitalul Judetean Arges.

Persoanele au ajuns la medic prezentand o roseata pe piele in jurul zonei unde au fost muscati de capuse. Acest simptom specific bolii poate fi asociat cu febra, dureri de cap, astenie, dureri musculare si de articulatii.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si