Invazie de scorpioni în Egipt: 3 morți, 500 de răniți. Situaţia e dramatică

Invazie de scorpioni în Egipt. Un pericol neașteptat a apărut în țara care a devenit, mai nou, o destinație extrem de căutată de către românii care vor să meargă iarna în vacanțe însorite. Scorpionii au invadat regiuni întinse din Egipt, toate situate pe cursul fluviului Nil, după ploile torențiale din ultimele zile! Într-un singur oraș, presa anunță că sunt trei oameni uciși și alți aproape 500 răniți de înțepăturile scorpionilor.

Webeditor: Mircea Pop marți 16 noiembrie 2021 , 12:07

Invazie de scorpioni în Egipt

Invazie de scorpioni în Egipt

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Invazie de scorpioni în Egipt. Ca un potop de dimensiuni rar întâlnite a lovit o furtună în sudul și centrul Egiptului! Nu pagubele materiale- însemnate și

ele, sunt, însă, adevăratele probleme pentru locuitori și autorități deopotrivă. Cantitățile mari de apă care au căzut au scos din ascunzători mii de scorpioni! Oamenii s-au trezit cu arachnidele extrem de periculoase în pragul ușii sau chiar în case.

Zonele invadate de scorpioni sunt vis-a-vis de stațiunea Hurghada, la 500 de kilometri distanță.

De-a lungul Nilului, fluviu pe care sunt organizate numeroase croaziere pentru turisti, iar unele dintre localitățile afectate sunt în regiuni turistice, cum ar fi Luxor- zona piramidelor, sau Abu Simbel, unde se află două temple tăiate direct în piatră în timpul domniei faraonului Ramses al II-lea.

Invazie de scorpioni în Egipt

Invazie de scorpioni în Egipt

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

Citeste si: Trei morți și sute de oameni au fost răniți într-un oraș din Egipt după au fost atacați de scorpioni

Invazie de scorpioni în Egipt: 500 de persoane au avut nevoie de spitalizare

Presa transmite că 3 oameni au murit, iar alți aproape 500 au avut nevoie de spitalizare după ce au fost atacați de scorpioni, dar ministerul egiptean al Sănătății neagă informațiile potrivit cărora decesele ar fi avut drept cauză veninul.

Într-o asemenea criză, centrele medicale din satele situate în apropierea munților și deșertului au primit doze suplimentare de antidot, iar medicii de la centrele de vaccinare au fost retrași pentru a trata înțepăturile de scorpioni.

Invazie de scorpioni în Egipt

Invazie de scorpioni în Egipt

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

Specia de scorpion din Egipt este a treia cea mai periculoasă din lume

Specia de scorpion din Egipt este a treia cea mai periculoasă din lume pentru că folosește două tipuri de venin prin care își anihilează prada și pe care le poate injecta în corpul omului atunci când atacă!

Citeste si: Invazie de meduze pe litoral

Acestea pot cauza atrofierea musculaturii, paralizie și chiar decesul, dacă nu se intervine cu un anti-venin în prima oră de la înțepătură.

Egiptenii din zonele afectate au fost îndemnați să rămână în case și să evite locurile cu mulți copaci.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si