CCR discută marţi sesizarea partidului AUR privind învestirea Guvernului Cîţu de către Parlament

Curtea Constituţională discută marţi sesizarea Alianţei pentru Unirea Românillor (AUR) privind hotărârea Parlamentului 31/2020 prin care a fost acordată încrederea Guvernului condus de premierul Florin Cîţu.

Author: Georgiana Balaban marți 26 ianuarie 2021 , 07:26

 învestirea Guvernului Cîţu de către Parlament
Învestirea Guvernului Cîţu de către Parlament.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Marţea trecută CCR a amânat pronunţarea pe această obiecţie de neconstituţionalitate formulată de grupurile parlamentare ale AUR.

Liderul senatorilor AUR Claudiu-Richard Târziu a anunţat, în plenul reunit în care a fost acordat votul de încredere Guvernului Cîţu de către Parlament, că grupurile parlamentare ale AUR vor sesiza Curtea Constituţională cu privire

la faptul că nu au fost îndeplinite, formal, procedurile legale pentru învestirea Cabinetului Cîţu.

Citeste si: Ce măsuri vrea să ia Guvernul Cîțu pentru a face bugetul pe 2021: „Trebuie să se taie de undeva”

 învestirea Guvernului Cîţu de către Parlament
Florin Cîțu - despre noul Guvern.[Sursa foto: google]

„De aceea vă rog să aşteptaţi decizia Curţii Constituţionale. Dacă va fi favorabilă dumneavoastră, vă urez un singur lucru, Guvernului – Cădere uşoară!”, a adăugat Târziu.

Citeste si: Ce se întâmplă cu redeschiderea școlilor? Florin Cîțu, anunț important pentru elevi și părinți: „Dacă lucrurile rămân aşa cum sunt...”

Declarațiile oficialilor privind investirea Guvernului Cîţu de către Parlament 

„Audierile din comisii au fost formale, grăbite şi fără posibilitatea de a analiza programul de guvernare. Văd că în sală au fost voci care de care mai puternice şi triumfaliste arcului guvernamentale. Eu i-aş sfătui pe colegii din coaliţia din guvernare ca şi pe cei care vor să ocupe posturi ministeriale, împreună cu preşedintele statului, domnul Klaus Iohannis, să mai aştepte niţel, să nu se bucure prea devreme. Grupurile parlamentare ale AUR vor sesiza Curtea Constituţională asupra faptului că, formal, nu au fost îndeplinite procedurile legale pentru învestirea acestui Guvern. De aceea vă rog să aşteptaţi decizia Curţii Constituţionale. Dacă va fi favorabilă dumneavoastră, vă urez un singur lucru, Guvernului – Cădere uşoară!”, a afirmat Claudiu Târziu, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Citeste si: Florin Cîțu a anunțat cu cât va crește salariul minim în 2021


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si