Investitie de 11 milioane de euro, dusa pe apa sambetei. Din cei 120 de km de piste pentru biciclete, 100 functioneaza ilegal in Capitala. Cum s-a ajuns la o astfel de situatie

Din 120 de kilometri de piste pentru biciclete, peste 100 funcţionează ilegal în Capitală. Nu e opinia celor care le folosesc, ci a poliţiei rutiere. Cum e posibil, ca o investiţie de peste 11 milioane de euro să pună,în pericol viaţa bicicliştilor şi a pietonilor, încercăm să aflăm din materialul următor. ##VIDEO7736##

marți 21 iunie 2016 , 19:39

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

122 de kilometri de piste pentru biciclete in Capitala. 11 milioane de euro investitie. Pe hartie, suna bine. Dar sa vedem cum arata situatia pe teren.

Pistele pentru biciclete care respecta toate normele si sunt deschise circulatiei sunt numai 5 la numar, insumand aproape 20 de kilometri. Restul, adica o suta, functioneaza, dar ilegal.

Una dintre pistele minune ale Capitalei a intrat intr-un top deloc magulitor. E a noua dintre cele mai proaste piste din lume, in clasamentul pe 2016. Iar exemplele negative continua.

In fata Guvernului, pista pentru biciclete incepe dintr-o data, imediat dupa trecere. La nici un metru, este blocata de o parcare. E drept, o parcare pentru biciclete.

Pista de pe Calea Victoriei este una regulamentara. Prea putin pentru un oras care vrea sa fie prietenos cu biciclistii.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si