Iohannis a chemat Guvernul la Cotroceni. Noile măsuri de gestionare a epidemiei COVID-19

Preşedintele Iohannis discută miercuri cu premierul Ludovic Orban, cu secretarul de stat Raed Arafat şi cu miniştrii Internelor, Sănătăţii, Apărării, Economiei şi Educaţiei, măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19

Author: I.C. miercuri 06 mai 2020 , 09:13

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea miercuri, 6 mai a.c., ora 12:00, la Palatul Cotroceni, o şedinţă privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat”,anunţă Administraţia

Prezidenţială.

Citeste si: Raed Arafat: „La toamnă e posibil să revină COVID-19 din nou”

La finalul şedinţei, preşedintele va susţine o declaraţie de presă.

Marți, președintele Iohannis a declarat că Guvernul se va axa în perioada următoare pe redeschiderea graduală a sectoarelor economice aflate sub incidența restricțiilor.

„Am discutat despre eforturile companiilor din România de a se adapta situației de criză pe care o traversăm, dar și despre cum vede mediul de afaceri reluarea activităților și relansarea economiei noastre.

Antreprenorii au probleme reale provocate de epidemie și nu pot fi lăsați singuri, au nevoie de implicarea și sprijinul autorităților.

Tocmai de aceea, chiar înainte de decretarea stării de urgență, am susținut crearea unui grup de lucru interinstituțional, cu specific economic, la nivelul Guvernului, unde mediul de afaceri participă în mod activ. Și asta se vede în rezultatele concrete ale acestui dialog, măsurile luate de Guvern până în prezent venind în sprijinul întreprinzătorilor.

Citeste si: Ministrul Muncii a declarat că pensiile românilor vor crește

În perioada următoare, eforturile noastre se vor concentra pe redeschiderea graduală a sectoarelor economice care s-au aflat sub incidența restricțiilor.

Împreună cu partenerii de dialog social, vom identifica măsurile necesare astfel încât reluarea activităților economice să se facă în condiții de siguranță pentru toți angajații.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si