Iohannis a promulgat actul normativ care modifică legea carantinei

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri actul normativ pentru modificarea Legii 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, transmite Administraţia Prezinţială.

Author: Andreea Stoica vineri 25 septembrie 2020 , 12:41

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Persoanele care se consideră vătămate de măsurile luate de autorităţi pot apela la instanţa iar, în cel mult 24 de ore de la data comunicării deciziei direcţiilor de sănătate publică, şi cere anularea actului.

Ce presupune legea promulgată?

„Orice persoana care se consideră vătămata într-un drept sau interes legitim printr-un act administrativ individual emis potrivit art.8 alin.(3) poate introduce, în termen de cel mult 24 de ore de la data comunicarii deciziei direcţiei de sănătate publică judeţene sau a municipiului Bucureşti, acţiune la judecătoria în a cărei circumscripţie domiciliază sau îşi are reşedinta ori la judecătoria în a cărei circumscripţie este situat spaţiul sau unitatea sanitară în care este izolată, solicitând anularea actului. Cererile sunt scutite de plata taxei judiciare de timbru”, arată actul normativ promulgat de şeful statului.

Proiectul de lege a fost iniţiat de senatorul PSD Robert Cazanciuc, senatorul USR George Dircă, senatorul PNL Daniel Fenechiu şi senatorul UDMR Attila-Zoltan Cseke.

Citeste si: Iohannis: Nu văd motive pentru un nou lockdown

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Citeste si: „L-am bătut și eu pe el. Ne băteam parte în parte”. Adriana Bahmuțeanu, declarații halucinante despre loviturile încasate de la Silviu Prigoană: „Da, m-a bătut cu pliciul”- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

De asemenea, actul normativ prevede că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se pronunţă în complet de 5 judecători constituit în cadrul secţiei de contencios administrativ şi fiscal, în termen de 5 zile de la sesizare, prin hotărâre definitivă.

Citeste si: Klaus Iohannis, despre majorarea pensiilor: "PSD este iresponsabil"

Apelul este soluţionat de secţia civilă a tribunalului, într-un termen care nu va depăşi 24 de ore de la data sesizării instanţei. Dispoziţiile acestei legi se aplică şi proceselor în curs de soluţionare la data intrării în vigoare a legii.

Citeste si: Profesorul care i-a îndemnat pe elevi să nu poarte mască de protecție s-a ales cu dosar penal! Prima reacție: „Eu am vrut să arăt realitatea”

Dosarele se trimit, de urgenţă, pe cale administrativă, secţiilor devenite competente să le judece potrivit prezentei legi”, mai arată actul normativ.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si