Iohannis a promulgat legea! Ce se întâmplă cu concursurile de titularizare în perioada stării de alertă

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.58/2020 privind luarea unor măsuri pentru buna funcţionare a sistemului de învăţământ, informează Administraţia Prezidenţială. Actul normativ reglementează posibilitatea organizării concursurilor de titularizare în învăţământul preuniversitar, precum şi cele pentru ocuparea posturilor din învăţământul universitar.

Author: K.B. joi 02 iulie 2020 , 13:17

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

FOTO: Inquam Photos/ George Calin 

„Pe durata stării de alertă, în instituţiile şi autorităţile publice, se suspendă orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau funcţiilor vacante şi temporar vacante, cu excepţia celor prevăzute la alin. (1) şi (2), precum şi la art. 11 şi 12, precum şi posturile de predare vacante din unităţile de învăţământ preuniversitar şi a posturilor şi funcţiilor vacante din instituţiile de învăţământ superior, institutele de cercetare, Academia Română şi

academiile de ramură”, arată Legea promulgată, joi, de preşedintele României.

Citeste si: Israel: Parlamentul autorizează utilizarea serviciului de localizare a persoanelor infectate

Proba scrisă a examenului de titularizare în învăţământul preuniversitar va avea loc în 15 iulie, în timp ce pentru candidaţii care vor să ocupe un post în regim „plata cu ora” a fost eliminat interviul. Totodată, a fost modificată metodologia privind transferurile cadrelor didactice, fiind eliminate proba practică şi inspecţia la clasă.

Ca şi în anii anteriori, pentru titularizarea cadrelor didactice este nevoie de minimum nota 7, iar proba care consta în interviu a fost eliminată pentru candidaţii care doresc să ocupe un post în regim „plata cu ora”.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a aprobat, prin ordin, metodologia-cadru privind mobilitatea personalului didactic din învăţământul preuniversitar, pentru anul şcolar 2020-2021.

Citeste si: Liderul PSD Marcel Ciolacu, dat în judecată de un coleg de partid! Dorel Căprar este fostul șef al PSD Arad

Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.58/2020 privind luarea unor măsuri pentru buna funcţionare a sistemului de învăţământ a fost adoptată de către Senat, în calitate de for decizional spre finalul lunii iunie şi trimisă la promulgare şefului statului pe 26 iunie.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si