Iohannis, catre noii ministri: Astept ca intr-o zi sa imi spuneti cum veti ajunge la deficit de 3% si la scaderi de impozite

Presedintele Klaus Iohannis le-a spus noilor ministri, dupa depunerea juramantului, ca isi doreste ca intr-o zi sa ii explice cum vor ajunge la deficit bugetar de 3 la suta, cum vor creste salariile, cum vor scadea impozitul, TVA si multe alte lucruri. Seful statului le-a mai spus noilor ministri ca trebuie sa "livreze" ceea ce au promis in campania electorala.

miercuri 04 ianuarie 2017 , 21:31

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Trebuie sa livrati ceea ce a fost promis in campania electorala. Campania electorala nu e doar un circ mediatic, sau poate ca este (...) De asta ati fost votati si asta trebui sa livreze Guvernul. Sper ca intr-o zi sa imi explicati cum veti face astfel incat sa va incadrati in deficit bugetar de 3%, sa cresteti salariile, sa scadeti impozitele, TVA si multe alte lucruri", a afirmat presedintele.

El le-a mai spus ministrilor ca asteapta de la ei cateva lucruri, intre care sprijinirea unei justitii independente, scrie news.ro.

"Eu va doresc sa aveti un mandat de succes, romanii isi doresc sa aiba un guvern de succes. Cateva lucruri insa cred ca se asteapta de la dumneavoastra, cel putin eu le astept si cred ca sunt in asentimentul romanilor cu aceste asteptari. Astept sa pastrati clara, vizibila si declarata orietarea euro-atlantica a Romaniei, sa intariti pozitia Romaniei in cadrul NATO si al UE. Eu astept si multi asteapta sa faceti tot ce se poate sa sprijiniti o justitie independenta in Romania. Asta inseamna intarirea statului de drept. Ati jurat sa faceti tot ce puteti pentru o democratie matura in Romania. O democratie fara stat de drept nu ne putem imagina in Europa. Astept si asteptam cu totii", a mai aratat presedintele.

Iohannis le-a mai spus ministrilor ca trebuie sa gestioneze in mod responsabil economia romaneasca, atat cat depinde de Guvern, si finantele publice.

"Este extrem de important ca, dupa ce cresteti toate salariile, scadeti toate taxele si impozitele, renuntati la impozite de multe feluri, sa ne gasim totusi intr-o zona a sustenabilitatii, sa avem o datorie publica rezonabila, sa avem un deficit, care daca se poate sa fie sub 3% deficit, si foarte important, cu toate aceste masuri pe care le veti indeplini, sa aveti va rog grija ca economia Romaniei sa creasca
", a mai atentionat Iohannis.

Presedintele le-a mai spus noilor ministri ca economia Romaniei este acum la un nivel foarte bun, peste medie, iar acest lucru trebuie sa continue pentru a putea ajunge la acelasi nivel cu tarile mai dezvoltate din Uniunea Europeana.

Seful statului le-a spus, in final, ca un alt domeniu unde trebuie sa fie atenti este securitatea nationala, si si-a exprimat speranta ca juramantul depus la Palatul Cotroceni i-a convins de importanta ei.

"Asta garanteaza pana la urma si unitatea, si independenta, si integritatea teritoriala, si suveranitatea. Fara securitate nationala aceste lucruri s-ar putea sa nu fie de la sine intelese. O securitate nationala care in mod clar este in stransa legatura cu stabilitatea Romaniei. Daca vorbesc de stabilitate, este important de stiut ca pentru noi nu conteaza doar stabilitatea interna, cat si stabilitatea regionala. Romania este o tara care vrea si poate sa fie ceea ce am numit eu Romania puternica. Romania poate sa ramana pol de stabilitate si de securitate in regiune. Pentru asta este insa nevoie sa va implicati cu totii", a conchis Iohannis, urandu-le membrilor Cabinetului Grindeanu "succes cu toate acestea".

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si