Iohannis, despre 10 august: „A fost cea mai gravă intervenţie a statului împotriva cetăţenilor din România de la Mineriadă încoace”

Klaus Iohannis a declarat, marţi seară, că intervenţia autorităţilor în 10 august 2018 a fost „cea mai gravă intervenţie a statului împotriva cetăţenilor din România de la Mineriadă încoace”.

G.B., marți 19 noiembrie 2019 , 21:29

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Iohannis spune că nu a avut informaţii că lucrurile vor degenera şi afirmă că ar fi vrut să participe la protest, dar lucrurile erau tensionate şi, ulterior, ar fi legitimat ideea PSD că a fost o lovitură de stat.

Citeste si: Radu Paraschivescu, atac dur la Viorica Dăncilă: „VIORICA DĂNCILĂ ESTE UN ȘTRUDEL VORBITOR”

„Pot să spun fără exagerări că acea intervenţie a fost cea mai gravă intervenţie a statului împotriva cetăţenilor din România de la Mineriadă încoace. Doar cu mineriadele se mai poate face comparaţie şi cu Piaţa Universităţii. Filosofia cu care s-a intervenit a dovedit că PSD este anti-români şi anti democratic, de asta nu vreau să dezbat cu contracandidata. Nu pot să am o dezbatere cu cineva care reprezintă un sistem represiv de sorginte comunistă. Statul care acţionează voit, neprovocat împotriva propriilor cetăţeni este un sistem represiv. Am luat legătura cu structurile din zona securităţii naţionale, dar deja paguba se produsese. Este o catastrofă, va fi nevoie de foarte mult timp pentru a găsi explicaţii şi mai ales soluţii ca să nu mai apară niciodată cea similar”, a spus Klaus Iohannis, marţi seară, când a fost întrebat despre intervenţia din 10 august 2018.

Iohannis, despre 10 august: „A fost cea mai gravă intervenţie a statului împotriva cetăţenilor din România de la Mineriadă încoace”

Citeste si: Viorica Dăncilă: Văd un om laş şi arogant, care nu poate explica cei cinci ani în care a fost preşedintele României

Iohannis spune că a luat în calcul să meargă la protest, dar nu a făcut-o pentru că ”ar fi agravat lucrurile”, nu le-ar fi rezolvat.

„Ar fi dat apă la moara pesedistă. Dacă aş fi mers cu geaca roşie, acolo ar fi spus pe faţă asta e lovitură de stat dată de preşedinte şi Doamne fereşte!”, a mai spus Iohannis.

Citeste si: Viorica Dăncilă a oferit meditații gratuite la matematică unor copii

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si