Iohannis: Eu nu am propus în niciun fel Guvernului sau premierului demisia. Noi discutăm pe oportunităţi politice şi, dacă voi cere eu vreodată unui guvern demisia, veţi auzi acest lucru de la mine

Preşedintele Klaus Iohannis spune că nu a propus Guvernului sau premierului demisia, pentru declanşarea alegerilor anticipate.

M.A., miercuri 15 ianuarie 2020 , 17:47

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Noi discutăm pe oportunităţi politice şi, dacă voi cere eu vreodată unui guvern demisia, veţi auzi acest lucru de la mine", afirmă Iohannis. El mai spune că alegerile anticipate trebuie făcute cu cât mai repede, cu atât mai bine. "După părerea mea este imposibil de gestionat un an întreg cu aşa mare majoritate pesedistă în Parlament", consideră Iohannis.

"Eu nu am propus în niciun fel Guvernului sau premierului demisia. Noi discutăm pe oportunităţi politice şi, dacă voi cere eu vreodată unui guvern demisia, veţi auzi acest lucru de la mine. Vă amintiţi că am cerut demisia unor guverne, câteodată cu succes, câteodată demisia a venit puţin mai târziu. Nu am discutat acest aspect", a declarat, miercuri, Klaus Iohannis.

El a menţionat că preferă alegerile anticipate.

"Pot să vă spun că am o variantă preferată care se numeşte alegeri anticipate", a afirmat Iohannis.

Citeste si: Structura anului școlar 2020-2021. Elevii nu sunt de acord cu schimbările propuse de Ministerul Educației

Referitor la o variantă de premier, Iohannis a spus: "Vom ajunge în această soluţie şi atunci veţi vedea foarte concret cum vom aborda discuţiile".

Iohannis a mai spus că alegerile anticipate se impun dintr-un motiv foarte clar şi foarte simplu.

"Am avut în 2019 alegeri care au fost câştigate net de PNL şi pierdute de PSD, am avut alegeri prezidenţiale care au fost net câştigate de mine, ca şi reprezentant sau ca şi candidat al Partidului Naţional Liberal, şi au fost clar pierdute de PSD. Toate, dar absolut toate sondajele din ultima vreme arată că românii îşi doresc o schimbare o schimbare inclusiv în Parlament, românii îşi doresc ca PSD să plece de la putere şi trebuie să fim foarte realişti.

Citeste si: Iohannis: Şi eu şi Guvernul ne dorim creşterea alocaţiilor pentru copii

Am câştigat europarlamentarele, am câştigat prezidenţialele, însă în Parlament sunt tot aceiaşi parlamentari care au fost aleşi în 2016 şi PSD are un număr foarte mare de parlamentari şi PSD nu doreşte să lase puterea din mână şi atunci este natural, în această situaţie în care românii îşi doresc o schimbare, au spus-o la fiecare alegere, să purcedem cât mai repede la alegeri parlamentare", a declarat şeful statului.

Citeste si: Avertismentul medicilor: Nu mai mâncați banane dacă suferiți de această boală!

Președintele a afirmat că alegerile trebuie făcute câte mai repede.

"După părerea mea este imposibil de gestionat un an întreg cu aşa mare majoritate pesedistă în Parlament, în condiţiile în care de anul trecut deja românii au spus clar nu PSD-ului la putere. Sigur, auzim tot felul de retorici şi de la PSD şi de la alte partide, fiecare vine cu sfaturi aşa cum cred că trebuie să fie făcută politica, dar eu vă spun foarte clar: semnalele date de români sunt evidente şi alegerile trebuie făcute cu cât mai repede, cu atât mai bine. Nu se intră într-o criză politică, se intră într-o procedură care face ca românii să îşi poată exprima votul şi pentru Parlament", a afirmat Iohannis.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si