Iohannis i-a raspuns unei mame acuzata de rapire internationala! "Nu pot sa intervin! Justitia este independenta!"

O mama acuzata de rapire internationala i-a trimis o petitie presedintelui Klaus Iohannis in care ii cerea acestuia ajutorul.

Author: C.I.P. Editor: Catalin Patru vineri 10 iunie 2016 , 13:31

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Ana Maria Stancu a venit din Portugalia cu fiul ei in varsta de opt ani si a fost acuzata de rapire internationala de minori. Si-a pus ultimele sperante intr-o interventie a Presedintiei, dar fara speranta. In raspunsul primit de la Klaus Iohannis, Ana Maria a aflat ca acesta nu va face nimic pentru a o ajuta.

"Doamna Ana Maria Stancu, Am luat cunostinta din petitia adresata Presedintelui Romaniei, domnul Klaus Iohannis, despre solicitarea dumneavoastra si va informam ca cele solicitate nu intra in atributiile Presedintelui Romaniei, asa cum sunt acestea prevazute la art. 85- 94 din Constitutia Romaniei, republicata.

Ana Maria Stancu
Ana Maria Stancu
Orice interventie a Domniei Sale, in afara prerogativelor conferite prin legea fundamentala, ar constitui o incalcare a doua dintre principiile fundamentale ale statului de drept, respectiv principiul separatiei si echilibrului puterilor in
stat si principiul independentei justitiei. Potrivit art. 126 alin 1 din Constitutia Romaniei, republicata, justitia se realizeaza prin inalta Curte de Casatie si Justitie si prin celelalte instante judecatoresti stabilite prin lege.

Legalitatea si temeinicia unei hotarari judecatoresti nu pot fi puse in discutie decat in conditiile legii procesuale, prin exercitarea cailor de atac ordinare sau extraordinare, iar potrivit dispozitiilor art.
124 alin 3 judecatorii sunt independenti si se supun numai legii. Prin urmare, institutia Presedintelui Romaniei nu se poate pronunta cu privire la situatia expusa, deoarece aceasta ar constitui o imixtiune in actul de infaptuire a justitiei"
, se arata in raspunsul consilierului de Stat Gabriel-Cristian Piscociu.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si