”Este nevoie de măsuri speciale în vremuri speciale. Noi am înţeles că şi românii au probleme imense, şi firmele au probleme foarte mari. Dorim să venim cu măsuri de sprijin şi pentru oamenii simpli şi pentru firmele româneşti pentru a nu sacrifica mai mult decât este necesar. Criza se va termina la un moment dat, iar atunci ne dorim ca România să fie în stare să repornească imediat economia. Sunt două măsuri pe care le-am convenit: Se conturează o rectificare bugetară extraordinară care se face pe 2 paliere: mai mulţi bani pentru Sănătate, prima prioritate.

Este evident nevoie şi de oameni şi de bani. A doua chestiune se referă la cei care nu mai pot merge la serviciu pentru că se închide firma sau intră în şomaj tehnic. Trebuie să suplinim banii pentru şomaj tehnic”, a declarat preşedintele după şedinţa de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 cu prim-ministrulLudovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Finanţelor Publice, Vasile Cîţu, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, şi ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode.

Citeste si: Doi preoţi, doi diaconi şi alţi angajaţi ai unei biserici din Bucureşti, confirmaţi cu Covid-19

O altă măsură anunţată de preşedinte, despre care a afirmat că ”îi va bucura pe mulţi”, este amânarea plăţii ratelor la bănci.

” Guvernul este pregătit să dea mîine ordonanţă care permite amânarea plăţii ratelor la bancă, pentru persoanele fizice şi firmele din Româna, la cererea celor care au datorii la bănci.

Ratele pot fi amânate cu până la 9 luni, până la finalul anului. Suntem convinşi că până atunci economia îşi va reveni”, a afirmat şeful statului.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Informații oficiale: bilanţul noului coronavirus în Germania creşte cu 4.191 de îmbolnăviri şi 36 de morţi

Iohannis a subliniat că la nivelul Guvernului ”există multe proiecte bune, implicare şi dorinţă de a rezolva problemele”.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat miercuri că ratele la bancă pot fi amânate pe o perioadă de cel mult nouă luni, atât de persoanele fizice, cât şi de cele juridice, iar cei care doresc acest lucru pot anunţa banca online. Cîţu a mai precizat că în şedinţa de Guvern de joi va fi dată o Ordonanţă de Urgenţă care va reglementa această situaţie.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Citeste si: CORONAVIRUS ROMÂNIA. Lovitură pentru părinții care sunt acum în concediu pentru a sta acasă cu copiii! Ce se va întâmpla cu ei în vacanța de Paște

Florin Cîţu a transmis, miercuri, printr-un mesaj video pe pagina sa de Facebook, care au fost soluţiile discutate cu Banca Naţională a României şi cu sistemul bancar pentru amânarea ratelor la bancă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si