Iohannis: Guvernul Orban nu trebuie să plece acasă după tragedia de la Piatra Neamț. Vinovatul moral este...

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat, marți seara, în cadrul conferinței organizate la Cotroceni dacă nu consideră că Guvernul Orban trebuie să plece acasă după tragedia de la Piatra Neamț, unde 10 oameni au murit în incendiul de la secția ATI/ Jurnalistul care i-a pus întrebarea a amintit că, după tragedia Colectiv din 2015 Guvernul Ponta a căzut, prin demisia premierului de atunci.

Author: Razvan Ilie marți 17 noiembrie 2020 , 19:11

klaus iohannis
Klaus Iohannis, declarații după tragedia de la Piatra Neamț
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"Guvernul nu trebuie să plece acasă. Nu are nici un an de zile de când se află la guvernare și a gestionat această criză imensă a coronavirusului.

A moștenit un sistem de sănătate în stare rea, fără resurse și fără rezerve. Guvernul nu trebuie să plece acasă, dimpotrivă, Guvernul Orban și-a asumat guvernarea într-o perioadă în care toți ceilalți au preferat să stea deoparte si să comenteze. T ragedia de la Piatra Neamț ne arată felul în care PSD a tratat sistemul de sănătate ...După alegeri o nouă majoritate trebuie să reformeze întregul sistemul medical", a declarat Klaus Iohannis marți seara. 

Citeste si: Iohannis: „Medicul Valeriu Gheorghiţă va conduce campania de vaccinare anti-COVID”

Klaus Iohannis a declarat că PSD este "vinovatul moral" pentru tragedia de la Piatra Neamț, dată fiind starea în care a adus sistemul de sănătate în ultimii 30 de ani.

"Autoritățile locale pesediste au aplicat după ureche" reglementările guvernamentale, spune Iohannis.

Klaus Iohannis, după tragedia de la Piatra Neamț: sistemul sanitar din România trebuie regândit din temelii.  

Președintele României a mai spus că la Piatra Neamț "baronii roșii au schimbat directorii de spital de capul lor, refuzând să colaboreze cu Direcția de Sănătate Publică sau cu specialiștii Ministerului Sănătății".

" Țin să fac câteva precizări cu privire la tragedia de la Piatra Neamț, care a îndurerat România. Sunt alături de familiile îndoliate și le urez, încă o dată, multă sănătate celor care au suferit în acest incendiu. Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat imediat și vreau să transmit respectul meu și aprecierea pentru tânărul medic Cătălin Denciu, care și-a pus în pericol propria viața pentru a salva alte vieți.

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: „Am ținut ascunsă sarcina vreo șase luni” Bianca Drăgușanu nu s-a ferit și a spus totul- wowbiz.ro

Citeste si: Scenariu sumbru. Numărul deceselor de coronavirus va creşte dramatic în România înainte de Crăciun

O spun și eu de ani de zile, o vedem cu toții, sistemul sanitar din România trebuie regândit din temelii. Subfinanțarea și proasta cheltuire a banului public în spitale, lipsa de modernizare, corupția endemică, pe care nu trebuie să ne ferim să o indicăm public, incompetența și neimplicarea, toate acestea au măcinat sistemul nostru medical și i-au făcut pe mulți tineri absolvenți și buni profesioniști să plece în străinătate.

Din martie, acest sistem, și așa împovărat, a avut de dus și bătălia cu noul coronavirus. Este meritul medicilor noștri că, prin eforturi uriașe, salvează vieți și vindecă pacienți, în ciuda tuturor dificultăților pe care le întâmpină. Doar reforme autentice, făcute cu o majoritate care lucrează pentru români, pot schimba cu adevărat toate aceste defecte structurale. Ne lovim însă permanent de același obstacol: opoziția la schimbarea în bine. Mereu aceiași politicieni cu apucături învechite, care au lăsat România în colaps, secătuită de resurse, iar acum strigă fără rușine de pe margine.

Citeste si: „Au fost foarte multe momente urâte” Vica Blochina, copilărie de coșmar! Cum a fost umilită ani la rând fosta balerină de la Melody- kfetele.ro

Citeste si: Cristina Ciobănașu, detalii neașteptate din viața sa. Ce a simțit când a fost adoptată de Ruxandra Ion: "Eu nu am realizat cu ce vine asta la pachet. M-am mutat în casa unor oameni pe care nu îi cunoșteam"- radioimpuls.ro

Nu voi comenta ancheta în curs de la Piatra Neamț, pentru că autoritățile competente vor anunța rezultatul acesteia, atunci când o vor finaliza. Dar să nu ne limităm la a-i identifica doar pe cei care au greșit tehnic, punctual, pentru că problema este mai gravă de atât. Există și un vinovat moral, cel care a blocat guvernul lună de lună în Parlament și a cerut oamenilor să nu respecte regulile în plină pandemie, cu efecte dramatice asupra sănătății cetățenilor noștri. În același spirit al blocării eforturilor de stopare a pandemiei, autoritățile locale pesediste – este un adevăr pe care trebuie să îl spunem – au aplicat după ureche măsurile de la centru, în spirit electoral.

La Piatra Neamț, baronii roșii au schimbat directorii de spital de capul lor, refuzând să colaboreze cu Direcția de Sănătate Publică sau cu specialiștii Ministerului Sănătății. Autoritățile locale pesediste pun permanent piedici deciziilor guvernamentale, nu alocă resurse suficiente, nu aplică standarde ridicate și preferă improvizații care, în cele din urmă, în mod tragic, fac victime.  Această situație nu poate continua așa", a afirmat Iohannis.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si