Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți seara, în debutul conferinței de presă de la Cotroceni, că strategia de vaccinare anti-COVID-19 va fi făcută publică săptămâna viitoare și că Valeriu Gheorgiță, Medic primar, Secția Boli infecțioase, Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”, va fi coordonatorul acestei strategii.

Klaus Iohannis a declarat că PSD este "vinovatul moral" pentru tragedia de la Piatra Neamț, dată fiind starea în care a adus sistemul de sănătate în ultimii 30 de ani.

"Autoritățile locale pesediste au aplicat după ureche" reglementările guvernamentale, spune Iohannis  LIVE VIDEO AICI

Principalele declarații ale președintelui Klaus Iohannis

"Am avut o întâlnire pentru pregătirea campaniei de vaccinare anti-Covid. România, ca parte a acordurilor europene, trebuie să fie pregătită pentru a gestiona această campanie. După elaborarea strategiei de vaccinare, care va fi făcută publică săptămâna viitoare, autoritățile au început organizarea, A fost desemnat și un coordonator al campaniei de vaccinare – Valeriu Gheorghiță de la Spitalul militar central.

Vaccinarea se va face etapizat și va începe pe grupe de populație. E vorba în prima fază de personalul medical, cei aflați în grupele de risc, lucrătorii din educație, siguranță națională, transporturi, energie, furnizarea de apă", a spus președintele Iohannis.

"Dovezile științifice susțin eficiența și siguranța vaccinurilor"

"Au fost stabilite acum condițiile generale ale vaccinării. Am solicitat o dată în plus să se comunice clar și transparent aceste măsuri atât personalului medical, cât și populației.

Este esențial să combatem dezinformarea și fake news care sădesc neîncredere.

Atât timp cât dovezile științifice susțin eficiența și siguranța vaccinurilor și le indică principalul factor pentru stoparea pandemiei, trebuie să ne unim eforturile pentru o campanie de succes a vaccinării", a precizat Iohannis.

Klaus Iohannis: Sunt sigur că în 2 săptămânile vom vedea rezultate

România va depăși criza sanitară și sunt optimist, pentru că deja începem să vedem efectele măsurilor luate.

Trebuie să respectăm regulile și sunt sigur că în 2 săptămâni vom vedea rezultate și mai bune. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Ne dorim să protejăm viața tuturor românilor, să avem o relansare economică robustă și să deschidem cât mai repede școlile. Să dăm dovadă de solidaritate și să ne concentrăm cu toții pe soluții.

Citeste si: Premierul Orban, anunț de ultima oră despre locurile la ATI

Președintele Iohannis, despre tragedia de la Piatra Neamț

"Sunt alături de familiile îndoliate și le urez sănătate celor care au suferit. Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat imediat. Respectul și aprecierea mea pentru medicul Cătălin Denciu. 

Sistemul sanitar din România trebuie regândit din temelii. Subfinanțarea, lipsa de modernizare, corupția endemică, incompetența și neimplicarea. Toate au măcinat sistemul nostru medical și au făcut mulți profesioniști să plece din țară. E meritul medicilor că prin eforturi uriașe salvează vieți și vindecă pacienți în ciuda tuturor dificultăților.

Doar reforme autentice făcute de o majoritate care lucrează pentru români pot schimba aceste defecte substructurale. Ne lovim de aceleași obstacole: rezistența la schimbare.

mereu aceeași politicieni care au secătuit România strigă de pe margine.

Pentru tragedia de la Piatra Neamț "există un vinovat moral"

Există și un vinovat moral. Cel care a blocat Guvernul lună de lună în Parlament și a îndemnat oamenii să nu respecte regulile în plină pandemie. Autoritățile locale pesediste, e un adevăr care trebuie spus, au aplicat după ureche măsurile de la centru. La Piatra Neamț au schimbat directorii de spital de capul lor, refuzând să colaboreze cu DSP. Nu alocă resurse suficiente, nu aplică standarde ridicate și preferă improvizații care în cele din urmă în mod tragic fac victime.

Președintele României, Klaus Iohannis, a organizat marți, 17 noiembrie de la ora 13:00, la Palatul Cotroceni, o ședință de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

La ședință au participat Prim-ministrul României, Ludovic Orban; Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă; Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru; Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat; Secretar de Stat în Ministerul Sănătății, dar și mulți alți oficiali implicați în războiul anti-COVID.

Citeste si: Klaus Iohannis, declarații după "celula de criză" convocată la Cotroceni- FOTO

Ce a declarat Ludovic Orban după întâlnirea de la Cotroceni

Ludovic Orban a declarat, după întâlnirea de urgență de la Cotroceni că a inventariat împreună cu conducerea Ministerul Sănătății spitalele care urmează să intre în dispozitivul de luptă anti-COVID. Miercuri sau joi va fi emis ordinul ministrului Sănătății cu privire la aceste noi unități spitalicești care vor pune la dispoziție paturi de terapie intensivă.

Citeste si: Scenariu sumbru. Numărul deceselor de coronavirus va creşte dramatic în România înainte de Crăciun

"Despre campania de vaccinare pot să vă spun atât: prioritățile la vaccinare, în funcție de cantitățile care ne vor fi livrate, sunt cele care au fost anunțate de președintele României. După reuniunea de astăzi, pe care am avut-o, președintele României va comunica public toate temele dezbătute și cred că este cel mai autorizat să comunice rezultatele discuțiilor pe care le-am avut. Sigur, în urma analizei și a deciziilor luate Guvernul va implementa toate măsurile care au fost discutate la reuniunea organizată de președintele României", a spus Ludovic Orban.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si